Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Neonatológiai vizsgálaon...

Neonatológiai vizsgálaon kiderül, ha a baba oxigénhiányt szenvedett a szülőszobán? Ott mit néznek?

Figyelt kérdés
Nem sírt fel rendesen.Lehet ,hogy oxigénhiányos lett a picim ..A zárón nincs feltüntetve,mert akkor kékült el a gyerek mikor egyedül hagyott vele a nővér. Mikor visszaért megrázta és nyöszörgött,de ez alatt az idő alatt szenvedhetett oxigénhiányt:( ? A kis kezével nem szorít rá az ujjamra ha a tenyerébe teszem ,pedig elvileg ennek egy erős fogóreflexnek kéne lennie.Nálunk nincs.....A gyerekorvos nézte ,azt mondta egészséges,de nekem van egy rossz megérzésem.....akkor miért nincs neki ez a fogó reflex???????????Remélem ezen a vizsgálaton is az derül ki ,hogy egészséges....Aggódok.Nem kicsit,valami oka csak van annak ,hogy nem szorít rá az ujjamra....Már itt interneten olvasgatok ,de megőrülök....idegkárosodást ír...
2015. szept. 2. 12:36
 1/10 anonim ***** válasza:

Írtuk már egy korábbi kérdésedre is,hogy vidd el neurológushoz. Vagy Dévényeshez!

Semmi értelme a neten elemezni a helyzetet, mert még rosszabb lesz.

2015. szept. 2. 12:48
 2/10 A kérdező kommentje:
Szeptember 14.-re kaptam időpontot.Addig megőrülök...
2015. szept. 2. 13:27
 3/10 anonim ***** válasza:
Pedig nem tudsz mást csinálni!
2015. szept. 2. 13:53
 4/10 anonim ***** válasza:

Mennyi idős a babád?

Szerintem ha gond lenne, akkor a gyerekorvos vagy a védőnő észrevenné.

Amugy abszolút átérzem min mész keresztül. Sajnos én is agyon aggódtam magam az első időkben - mint utólag kiderült feleslegesen.

2015. szept. 2. 20:10
 5/10 A kérdező kommentje:
Egy hónapos.Remélem nálunk is csak én aggódom túl az egészet.De ez a várakozás,már nem bánnám ha szeptember 14 lenne.Amúgy nagyon jó baba,eszik alszik.Imádom,remélem nincs komoly baja :) Megkérdezhetem,te mi miatt aggódtál?
2015. szept. 2. 22:08
 6/10 anonim ***** válasza:

Vakuummal született ès ez annyira megrázott lelkileg, hogy mindent belebeszèltem, hogy ez meg az a baja. Minden nap gyanakodva figyeltem minden mozdulatàt, mindenfèlèt összeolvastam a neten, persze amit olvastam rögtön ùgy èreztem, hogy igen biztos nálunk is lehet ez vagy az a baj...

Elvittem èn is vizsgàlatokra, neurologushoz, híres professzor ismerôshöz is. Persze mindenhol kiderült, hogy teljesen egèszsèges:)

Szerintem nàlatok is tuti minden rendben van:) Azèrt is írtam, mert kicsit magamra ismertem az aggòdàsodban.

Nem vagyok orvos, de az, hogy nem fog rà az ujjadra, nem hiszem, hogy bajt jelentene. Az èn kisbabàmnàl is volt idôszak amikor ràszorított aztàn meg volt, hogy egyàltalán nem. Minden baba màs. A neten sok hülyesèg kering. Persze figyelni kell ès ha valami gyanùs muszàj megmutatni orvosnak. De èn utólav belàtom, hogy nagy hülyesèg volt a neten olvasgatni, sok àlmatlan éjszakàtòl megkímèltem volna magam. Pl bajnak vettem, ha elbambul, azt írtàk epilepsziàra utal - pedig csak elalvàs elötti fàzisban volt, bajnak vettem, hogy kidugja a nyelvèt amire azt írtàk azonnal neurològus lássa, pedig csak jött a foga...:)

2015. szept. 3. 07:05
 7/10 A kérdező kommentje:
Ez az én bajom is,az a fránya internet.A párom azt mondta kikötteti ne nézegessem.Mert beképzelem a tüneteket.Remélem tényleg igaza lesz és csak túl aggódom az egészet.Hinnem kéne a gyerekorvosnak ő már biztos látná ha valami baj lenne.De nem tudom miért olyan rossz megérzésem van...
2015. szept. 3. 10:31
 8/10 anonim ***** válasza:
Nekem is rossz megérzesem volt, de szerintem ezt a szülés utáni hormonok is okozhatják. Sokkal érzékenyebb ilyenkor mindenki. Ne izgulj, szinte biztos vagyok benne, hogy nem lesz semmi baj!
2015. szept. 3. 10:41
 9/10 anonim ***** válasza:
Nem nagyon szoktam itt irogati, de mar korabban is lattam hogy tettel fel oxigenhiannyal kapcsolatos kerdest. En teljesen aterzem az aggodalmad en is ilyen depresszioban voltam, ugyanigy bekepzeltem mindenfele betegseget a babamba, mint a 6-os. Az en lanyom se sirt fel, surgossegi csaszaros volt, 4-es apgar ertek, meconiumos magzatviz, 10 nap intenziv stb. Irhatnek sok mindent, de utolag csak annyit tudok tanacsolni en is, hogy ne olvasgass neten, ha konyebb ugy akkor tenyleg kottessetek ki, igaza van parodnak:), probalj meg kicsit kimozdulni a babad mellol, par orara elmenni baratnokhoz es nem befordulni, mas temakat is keresni. Probald meg a szep es a jo dolgokat eszrevenni a babadon es nem csak a rosszat keresni. Tudom, hogy nehez enis a vizfejusegtol az autizmusig mindent belelattam, de nem szabad. En pl. mikor szulettem anyukam meselte, hogy nem sirtam fel csak miutan racsaptak a fenekemre es el is vittek inlubatorba. Mikor anyum lathatott nem is emlekezett ram. Kerdeztek tole, hogy ma anyuka valassza ki melyik a maga gyereke, es akkor azt mondta "az a kis csunya kek-zold lany" :) elmondasa szerint en is el volzam teljesen kekulve. Szoval szerintem ne aggodalmaskodj.Nem tudom a fogoreflex mikor kell eltunnie, de lehet 1 honaposan mar kezd. Az en lanyom se szoritott az ujjamra, neurologus is rendben talalta. Amit viszont en elkezdem mar 3 honaposan vele az a deveny torna, mert kicsit feszes volt. Mikor mondtak, hogy mar nem kell jarnia tornara en meg azert 3 honapig hordtam.
2015. szept. 6. 21:20
 10/10 A kérdező kommentje:
Ma voltunk a dokinál,szerencsére rendben találta a kis törpém. Azt mondta a reflexei megvannak,de nem tartja a kis fejét ülésbe huzáskor.Két hónapig tornáztatnom kell,utána kontroll.Talált egy kis szív zörejt nála,megnézte ultrahangon ,azt mondta ezt majd kinövi.Kiharcoltam egy koponya ultrahangot is hogy megnyugodjak,azt mondta rendben van.. :) Remélem két hónap mulva is mindent rendben találnak nála :) Megnyugodtam :) :)
2015. szept. 14. 20:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!