Van értelme tanulni?
Tanári pályára szerettem volna menni földrajz és történelem szakon. Ez a két tantárgy egyszerűen a szenvedélyem és gondoltam hogy így hasznosan is végezhetném a hobbimat. De meggondoltam magam, mivel a tanári része abszolút nem izgat a dolognak. Egyszerűen nincs kedvem az egyre hülyébb diákokhoz és szülőkhöz (tisztelet a kivételnek), sem pedig az ehhez megalázó fizetéshez se. Nem azért, mert én még akár meg is békülnék a fizetéssel, nem tartom jónak, de bízva a jobb jövőben miért is ne. De úgy nem tudok bízni a jobb jövőben hogy a tanárok is úgy állnak ki magukért hogy énekelnek és mackókkal a kezükben tüntetnek😅. Tisztelem a diákoknak és tanároknak, de szerintem semmi értelme annak amit most csinálnak. Plusz nem csak arról van itt szó hogy a kormány lenézi őket, hanem egyszerűen azt látom hogy a magyar emberek többségének se kellenek.
Jelenleg egy céghez mentem dolgozni, igazából gyakornok vagyok és majd később iskoláznak be. Elég jó fizetésem lenne ha sikerülnek majd a vizsgáim, de őszintén már most minden bajom van tőle. Egyáltalán nem izgat ez az egesz szakma (most tökmindegy hogy milyen szakma, csak annyi a lényeg hogy alapvetően fizikai munka). Nem azért mert dolgozni kell, hanem egyszerűen nem érdekel, ez nem az én világom. És megcsinálhatnám, de akkor most húzzak le nem is tudom hány évet úgy hogy egyáltalán nem is élvezem azt? Nekem ez így annyira szomorú jövőkép hogy szabályszerűen szorongok rajta.
Gondoltam arra is hogy inkább visszamennék az egyetemre tanulni és foglalkozni a történelemmel és földrajzzal, de félek hogy semmi értelme. Milyen lehetőségek vannak erre és mennyi az esély hogy valamikor meg is fogok élni ebből? Nem akarok gazdag lenni, nekem az is belefér ha szerény körülmények közt, csak magamat tudjam eltartani. Őszintén családot se tervezek annyira a következő 5 vagy akár 10 évre (persze tudom hogy ez teljesen nem lehet megtervezett).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!