Bejutni vagy elvégezni nehezebb az orvosi egyetemet?
#10. "Amugy nem értem miért kell primitív hozzaszolasokat írni a kérdezőnek. Elméletileg ez az oldal azert van, hogy lehessen kérdezni és ennél sokkal egyértelműbb kérdéseket kérdeznek meg rendszeresen."
Pacsi, én is baromira unom már ezt a sok szerencsétlent. "Nem jutottam be, add fel te is, kérdező.", kb. ez a szint.
Nem könnyű végig csinálni, de nem lehetetlen . Mindig az a legnehezebb , ami előtted áll. Ha bent vagy , akkor megtapasztalod, hogy valójában milyen.
Egy ötödéves
Én most vagyok elsőéves és másodjára vettek fel. Én mindig úgy voltam vele, ha felvesznek akkor el fogom végezni.
A kérdésedre a válasz az az, hogy nagyon nehéz az egyetem, irtó sokat kell tanulni. De megoldjuk. Igazából olyan mint középiskolában, megtanulom a megtanulhatót.
Vagyis ha tudsz dolgozni és belefekteted az időd a tanulásba akkor a bejutás a nehezebb. Ha itt vagy és tanulsz át fogsz menni ( lehet nem elsőre de a végén sikerülni fog)!
Egyébként hova tervezel jelentkezni? Melyik egyegemre?
Hát Pesten többek a bulik, könnyebb közösségbe beilleszkedni, már persze ha erre lesz időd a rengeteg tanulás mellett.
Az oktatás mindenhol ugyanolyan kemény, Pécsen első félévben nincs anatómia, csak 2.tol így az egy picit könnyebb, de egyik egyetemet se mondanám könnyűnek.
Azt válaszd ami a legjobban tetszik, ha tudsz menj el nyiltnapokra:)
En a SOTE-ra járok, én gyárilag Soproni vagyok, igy mindenképpen pestre szerettem volna jönni, meg a bátyám is idejart orvosira.
De aki törzsgyokeres Pesti, annak nyilvan mas:D
Na pont jo hogy Szegedet irtad mert en ide jarok. Szerintem nagyon jo hely. En eskuszom nem talalkoztam olyan emberrel aki megbanta h ide jott. Nem tudom h gondolkozol-e a tobbi videkiben. Igazabol csak annyit tudok mondani h par dologban kulonboznek a videkik. Szegeden elso naptol kezdve van anatomiank, igy harmadik felev vegen le is szigoralozunk, mig Pecsen elso felevben egyaltalan nem tanulnak anatomiat hanem inkabb tolto tantargyakat h szokjak picit az egyetemet. En ugy erzem hogy jobb tulesni rajta minel korabban, ez peldaul a pestiben tetszik mert ok mar elso ev vegen leszigorlatoznak.
Esetleg majd meg ha gondolkodsz hogy melyiket valasztanad, jol nezd meg a varosokat. En azert jottem Szegedre mert szerintem ez a leghangulatosabb videki hely (nekem) imadom mert barhova nezek, csak egyetemistakkal talalkozom, egy igazi paradicsom ;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!