Merrefelé érdemes továbbtanulni ilyen időkben?.-. Lehet hogy szakmával jobban járok mint egyetemmel? 😅 Érettségi, nyelvvizsga után...
Figyelt kérdés
Egyelőre ott tartok hogy orvosi és egészségügyis dolgok, jog kizárva, (óvóda-)pedagógusnak nem éri meg elmenni sajnos és éhbérért sokat dolgozni, valamint inkább művészetis beállítottságú vagyok de azzal se hiszem hogy lehetne normális fizetést összehozni... Nem tudom, nincs ötletem😅2022. nov. 19. 18:40
11/23 anonim válasza:
Vicces vagy, hogy csak úgy idedobod az xd-t. Mi volt a cél vele?
12/23 anonim válasza:
#11 Ennek az a hobbija, hogy minden random kérdés alá odavág egy xd-t és mindenki lepontozza.
13/23 anonim válasza:
Bármilyen irányba indulsz is, a gazdasági képzés mindenképp hasznos. Közgázzal jól lehet keresni, sok féle irányba tovább lehet menni. Marketingnek vannak művészibb területei is, de ha az üzleti élet működéséhez nem értesz, akkor grafikus, fotós, vagy bármilyen vállalkozóként se fogsz megélni, mert ott is ugyanúgy kell a gazdasági tudás.
14/23 anonim válasza:
Esetleg az Ipari termék- és formatervező mérnöki alapképzés érdekelhet a BMEn?
Van benne pici matek, fizikat stb..., de alapvetően egy könnyebb szak, ami jobban épít a kreatív gondolkozásra és alkotásra.
Munkaerőpiacon meg szerintem egy teljesen jó.
Csak azért ajánlom ezt, mert írtad, hogy "inkább művészetis beállítottságú" vagy.
15/23 anonim válasza:
A pénzen kívül mi még a szempont?
16/23 anonim válasza:
UX/UI design, product design, programozni se kell hozzá és van munka vele, ráadásul nőként sem vagy hátrányban. Angol C1-gyel pedig a Földön bárhol tudsz dolgozni.
17/23 NTBS válasza:
Igen tanulj szakmát. Azzal is jól lehet keresni.
18/23 anonim válasza:
Nincs olyan női szakma, amivel érvényesülni lehetne, kivéve a kereskedelmet vagy bármiféle vállalkozást (üzletvezetést). De a hagyományos szakmák, burkolás stb. mind férfiszakmák. Irány az egyetem.
19/23 anonim válasza:
Tanulj egyetemen valamilyen mérnök szakmát, műszaki területen. Valószínűleg nehéz évek lesznek, de biztosan megéri majd.
20/23 anonim válasza:
19: az a biztosan megeri sem jó kifejezés, az infós és villamos mérnöki vonal keresett és fizetett, utána meg talán a gepeszek. Ezekhez még a mechatronikai mérnök is kapcsolódik az is jó. De ezeket leszamìtva az ilyen epìtő, èpìtész, közlekedés, környezet, agrár meg hasonló mérnök szakmák sztem egyáltalán nem megfizetettek. Szoval a tanulj vmi mérnök szakmat nem igazan jó
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!