Merrefelé érdemes továbbtanulni ilyen időkben?.-. Lehet hogy szakmával jobban járok mint egyetemmel? 😅 Érettségi, nyelvvizsga után...
Figyelt kérdés
Egyelőre ott tartok hogy orvosi és egészségügyis dolgok, jog kizárva, (óvóda-)pedagógusnak nem éri meg elmenni sajnos és éhbérért sokat dolgozni, valamint inkább művészetis beállítottságú vagyok de azzal se hiszem hogy lehetne normális fizetést összehozni... Nem tudom, nincs ötletem😅2022. nov. 19. 18:40
1/23 anonim válasza:
Hát ebben az országban néhány szakmát kivéve ígyse úgyse lehet jól keresni.
Szóval szerintem inkább válassz olyat amit szeretsz csinálni és amiben jó vagy.
2/23 anonim válasza:
IT érdekes lehet? Abban elég sok irányba mozoghatsz.
Vagy grafikus tervezés? Ha művész beállítottságú vagy.
Fotózás esetleg?
3/23 A kérdező kommentje:
#2 igen, köszi, a fotózásra gondoltam már :)
#3 lány vagyok xd valamint nem tudhatod hány helyen voltam már közösségi szolgálat, diákmunka keretében, szóval ne ítélkezz légyszíves :)
2022. nov. 19. 20:51
4/23 A kérdező kommentje:
De azt hiszem egy olyan véleményét inkább figyelembe se veszem aki ékezeteket se rak ki xd
2022. nov. 19. 20:53
5/23 anonim válasza:
Magyarországon a mérnökök, közgazdászok, it-sek a keresettek, de ha te nem vagy reálos, akkor sem kell feladni. Ha művész beállítottságú vagy akkor menj a képzőre. Egyenes lenne az utad egyéni vállalkozóként. A grafikusok, művészek pedig baromi jól IS kereshetnek (persze benne van hogy nem)
6/23 anonim válasza:
Mernökök közül azert pontosítok, a villamos és ITsek a fizetettek, és talán még a gepészek. Epìtő,epìtész, környezet, közlekedés, agrár, élelmiszer és hasonló mérnök szakmak bere közel sem jó, nem olyan mint ami az átlag elkepzelne mérnöki bernek.
7/23 anonim válasza:
Az épìtészmérnökök nem keresnek rosszul, sőt. Ha van egy jó állásuk rengeteget visznek haza. Nekem az összes építész mérnök ismerősöm elég gazdag.
8/23 anonim válasza:
#6. Mit képzel el az átlag mérnöki bérnek? Tényleg érdekel, mert én is mérnöknek tanulok, és kíváncsi vagyok.
9/23 anonim válasza:
7: alkalmazottként nem hinném, ebben a szegmensben dolgozom. Sőt, ahogy hallom néha sok tervező iroda meg csak be sem jelenti normálisan a tervezoit . Persze a vallalkozoí élet az megint más, de nem lehet mindenki az, illetve oda már pénz kapcsolatok és minden egyebek kellenek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!