Bproffal lehet menni Msc villamosmérnökire?

Hová tűnt a tanársegéd úr "remek" 22-es válasza? 🧐
21. Nekem mindegy, hogy te milyen papírt kapsz. Kérdeztél valamit, mi válaszoltunk.
De hogy a kérdésedre válaszoljak: igen, a magyar szabályozás szerint BProf diplomát kapsz, amely nem kompatibilis a bolognai rendszerrel, külföldön nem ismerik és pl. külföldi mesterszakra nem is mehetsz vele, mert nem számít degree-nek. A franciáknak vannak még ilyesmi sajátos diplomái: [link]
Arra, amire kitalálták, alkalmas (programozóként dolgozni vele), valahol félúton van a FOSZK és a rendes BSc között. De nem értem egyébként ez miért bánt téged, ez egy ilyen képzés. Nekem is van MSc fokozatot épphogy nem érő posztgraduális diplomám, tudtam, hogy erre jelentkezem, nem bizonygatom, de ez igenis mesterdiploma.

"Bprof képzésből az alábbiak hiányoznak ahhoz, hogy egyetemi szak (BSc) legyen belőle (ennyit kell pluszban elvégezni ahhoz, hogy egyenértékű legyen a BSc-vel)"
Nem, ezek hiányoznak ahhoz, hogy egyenes bemenetnek számítsanak MSc képzésen. Pont ahogy egy matek Bsc-n is hiányoznak ezek a tárgyak, de azzal is lehet jelentkezni, csak pótolni kell. Az oklevél attól még ugyanúgy teljes értékű alapszakos oklevél.
Szívesen!

Ez így lenne, ha nem azonos szakos BProfra kellene ezt a kiegészítő évet rápakolni az azonos szakú MSc-hez. De ha jól értem, akkor a mérnökinformatika BProfhoz kell ezt az évet hozzácsapni ahhoz, hogy mérnökinformatika MSc-re menj vele. Ami amúgy teljesen jogos, hiszen a BProf praktikusan csak egy 4 féléves képzés, amelyből minimum ezek a tárgyak hiányoznak a rendes BSc-hez viszonyítva.
Szerintem túlbeszéltük ezt a témát. Kérdező, sok sikert a tanulmányaidhoz, szerintem jó ötlet MSc-re továbbmenni és rendes egyetemi diplomát szerezni, de én azt javasolnám, hogy inkább a saját szakirányodon belül menj tovább, a villamosmérnök MSc talán túl hardcore lenne ilyen alapokkal. Nem kell ezen megsértődni, ezek csak racionális tanácsok.
Sziasztok!
Gondoltam egy kis update:
Keresztfélévesen elkezdtem a villany MSC-t, nem bántam meg. Igaz pótolnom kell krediteket, de nem bánom tetszik.
Ha valaki hasonló cipőben járna: Lehet menni villanyra is!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!