Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Gazdasági szak valóban könnyeb...

Gazdasági szak valóban könnyebb egy tanárinál?

Figyelt kérdés
Egyik ismerős gazdasági szakra jár, de nem úgy veszem észre, mint aki megszakad a tanulásban a vizsgaidőszakot kivéve. Ezzel szemben tanárin mind a szorgalmi, mind vizsga időszak egy szívás. Semmi provokatív szándékom nincs a kérdéssel, sőt, gondolkozom, hogy átjelentkeznék, mert igazából érdekel az üzleti élet, ha emellett jut másra, pl sportra szabadidő az külön bónusz persze.
2022. nov. 10. 13:25
1 2
 11/20 A kérdező kommentje:
Csak bánt a tudat, hogy ha feladom, akkor hogyan tovább, e hogy milyen gyenge vagyok, aki nem bírja a kihívásokat. Nagyon húzós, nem gondoltam, hogy ennyire kemény lesz. Persze, nem nyafogás akar lenni, nem dől össze a világ, csak lehet, hogy gáz lesz 2 hónap után itthagyni. A másik szakom érdekes is amúgy.
2022. nov. 10. 18:30
 12/20 anonim ***** válasza:
89%

Milyen szakon vagy?

Én is tanárit kezdtem és ott fogom hagyni félév után, mert egyrészt már nem is akarok annyira tanítani, másrészt meg amit te is írtál, én is azt látom, tényleg állandóan van valami szorgalmi időszakban is. Nekem egy közgázos ismerősöm van, ő szinte alig jár be, egyáltalán nem szakad meg.

Nem gáz, nálunk már többen is otthagyták szeptember óta, nagy a lemorzsolódás.

2022. nov. 11. 15:25
 13/20 A kérdező kommentje:

Föci-hittan. Megvárom azért a vizsgaidőszakot, amennyire lehet, tanulok rá. De ez a pedes tárgy húzta ki a gyufát igazából.

S akkor érted, csodálkozik mindenki, hogy így a tanárhiány, úgy a tanárhiány. A pedes tárgyon csupa felesleges hülyeséget veszünk, csak a tanár szava a szent, sérthetetlen. Szóval ja, nem csak a pénzről van itt szó, hanem az energiáról amiből annyi kell hozzá, hogy az csak na. Pedig igazán nagy motivációval kezdtem el szeptemberben.

2022. nov. 11. 16:15
 14/20 A kérdező kommentje:
Amúgy az is durva, hogy több jogot hallgató ismerősömnek nincs ennyi tennivalója.
2022. nov. 11. 21:17
 15/20 anonim ***** válasza:
61%

Hagyd ott a tanarit. (Én vagyok, aki tanarit és kozg-t is vegzett)

Egyszerűen nem éri meg. Bárcsak az elején is így éreztem volna már, akkor nem a vége felé jutottam volna el erre az elhatározásra, amikor már nem volt visszaút. Keress egy olyan szakot, amiből meg is tudsz élni majd és nem nézik szarba.

Illetve a hittan föci semmit nem ér a munkaeropiacon, kb mintha egy erettsegid lenne (ha nem tanárként akarsz dolgozni)

2022. nov. 13. 09:04
 16/20 A kérdező kommentje:
A kg-hoz mondjuk a matek tudásomat fel kell frissíteni. Elég hiányos.
2022. nov. 13. 13:52
 17/20 anonim ***** válasza:
100%
Ha otthagyod most, akkor szeptemberig bőven túl okos is leszel matekból... Egyébként középiskolai középszintű matek bőven elég, ott majd megtanulsz deriválni meg integrálni. Ha elébe szeretnél menni a dolgoknak, akkor ezt is megtanulhatod előre, akkor aztán semmi kihívás nem fog érni matek fronton.
2022. nov. 13. 15:14
 18/20 A kérdező kommentje:
S ha először Foszkra mennék? Vagy nem számít semmit? Állami alapképzésre sajnos nincs elegendő pontom.
2022. nov. 13. 19:28
 19/20 anonim ***** válasza:
100%
Sokat nem számít, de pontok tekintetében jó lehet. De ezt neked kell kiszámolnod. Amúgy a diákhitel 2 0%-os kamattal fut, amivel jól jársz ilyen infláció mellett, szóval nem kell tőle félni.
2022. nov. 15. 14:15
 20/20 A kérdező kommentje:
Végül is 1.5 évet letoltam, s most lett teljesen elegem belőle, az első félév így visszanézve még lazának is volt mondható, de most. Bánom egy kicsit, hogy nem szálltam ki akkor, de adtam neki egy esélyt. Na, mindegy. Hülye voltam. :D
jan. 15. 17:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!