Gazdasági szak valóban könnyebb egy tanárinál?
Teljesen más beállítottság kell a két szakhoz, az egyik egy humános a másik egy reálos.
Így van akinek az egyik sokkal könnyebben megy, mint a másik és fordítva.
SZerintem a gazdasági nehezebb. Meg milyen tanári?
És van, aki könnyen tanul, más lasabban.
Bölcsész-közgazdász jelen. 🤗
A tanárszakok szerintem nehezebbek, mint a gazdasági szakok (pénzügy, marketing, nemzetközi gazdálkodás, gazdálkodás és menedzsment, turizmus-vendéglátás). De könnyebbek, mint a matekos "igazi" közgazdász szakok (alk. közgazdaságtan, gazdaság- és pénzügymatematikai elemző). Valahol a kettő között helyezkednek el.
Az se mindegy, hogy kinek mi a nehéz. Irodalom vagy történelem tanárszakon nagyon sokat kell olvasni. Reál tanárszakra nem jártam, de gondolom azért ott is van matek-kémia-fizika stb. rendesen. Semmi esetre se becsülném alá a tanár szakokat.
A turizmus alapszakon teljesen ugyanazok az alapozó tárgyak vannak, mint a többi gazdasági szakon (matek, statisztika, mikro- és makroökonómia stb.), azt se becsülném alá.
Általában véve a gazdasági szakok könnyedén elvégezhetők másik szak vagy főállású munkahely mellett szombati levelezőn, a tanárszak két szakkal meg azért nappali tagozatért kiált.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!