Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Gazdasági szak valóban könnyeb...

Gazdasági szak valóban könnyebb egy tanárinál?

Figyelt kérdés
Egyik ismerős gazdasági szakra jár, de nem úgy veszem észre, mint aki megszakad a tanulásban a vizsgaidőszakot kivéve. Ezzel szemben tanárin mind a szorgalmi, mind vizsga időszak egy szívás. Semmi provokatív szándékom nincs a kérdéssel, sőt, gondolkozom, hogy átjelentkeznék, mert igazából érdekel az üzleti élet, ha emellett jut másra, pl sportra szabadidő az külön bónusz persze.
2022. nov. 10. 13:25
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
87%

Teljesen más beállítottság kell a két szakhoz, az egyik egy humános a másik egy reálos.

Így van akinek az egyik sokkal könnyebben megy, mint a másik és fordítva.

2022. nov. 10. 13:29
 2/20 anonim ***** válasza:
26%

SZerintem a gazdasági nehezebb. Meg milyen tanári?

És van, aki könnyen tanul, más lasabban.

2022. nov. 10. 13:57
 3/20 anonim ***** válasza:
100%
Mivel én jártam mindkettőre elmondhatom, hogy a tanári nehezebb volt. De gazdaságin nem mindegy, hogy valami erős elemző (mondjuk osztatlan szakra) jársz, vagy business alapszakra. Tehát egy elemző osztatlan és egy magyar-könyvtáros szakpár közül nyilván az előbbi nehezebb, viszont egy biosz-kémia szaknál biztos, hogy nem nehezebb a közgáz.
2022. nov. 10. 14:27
 4/20 anonim ***** válasza:
100%
Illetve tanárin "sose hagynak békén", nekem rengeteg 2-3 kredites tárgyam volt, amiknél mindegyiken beadandó, valami prezentáció, aktív órai munka meg zh-k voltak. Külkeren meg lenyomtam egy tárgyat egy vizsgával vagy ZH-val aztán viszlát.
2022. nov. 10. 14:28
 5/20 anonim ***** válasza:
100%
Első: azért megnézném, hogy egy matek-fizika szak mennyivel kevésbé reálos, mint egy turizmus alapszak :D
2022. nov. 10. 14:31
 6/20 anonim ***** válasza:
38%
5-ös a turizmus jelen esetben pont nem jutott eszembe, de az összes többi közgázos szak elég reálos.
2022. nov. 10. 14:35
 7/20 NTBS ***** válasza:
92%
Szerintem nem. Illetve attól függ milyen beállítottságú vagy, valamint mennyit tanulsz.
2022. nov. 10. 16:37
 8/20 anonim ***** válasza:
100%
Azt sem szabad elfelejteni, hogy a tanári osztatlan, több a gyakorlat, két szakot viszel egyszerre és mellette vannak pedagógiás tárgyaid is. Szóval lehet, hogy egyes tárgyakhoz viszonyítva egy közgáz szak nehezebb, ami az anyagot illeti, de szerintem összességében a tanári több ráfordított időt és energiát igényel.
2022. nov. 10. 16:40
 9/20 anonim ***** válasza:
83%

Bölcsész-közgazdász jelen. 🤗

A tanárszakok szerintem nehezebbek, mint a gazdasági szakok (pénzügy, marketing, nemzetközi gazdálkodás, gazdálkodás és menedzsment, turizmus-vendéglátás). De könnyebbek, mint a matekos "igazi" közgazdász szakok (alk. közgazdaságtan, gazdaság- és pénzügymatematikai elemző). Valahol a kettő között helyezkednek el.

Az se mindegy, hogy kinek mi a nehéz. Irodalom vagy történelem tanárszakon nagyon sokat kell olvasni. Reál tanárszakra nem jártam, de gondolom azért ott is van matek-kémia-fizika stb. rendesen. Semmi esetre se becsülném alá a tanár szakokat.

A turizmus alapszakon teljesen ugyanazok az alapozó tárgyak vannak, mint a többi gazdasági szakon (matek, statisztika, mikro- és makroökonómia stb.), azt se becsülném alá.

Általában véve a gazdasági szakok könnyedén elvégezhetők másik szak vagy főállású munkahely mellett szombati levelezőn, a tanárszak két szakkal meg azért nappali tagozatért kiált.

2022. nov. 10. 16:40
 10/20 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem a tanári nehezebb összességében. Testvérem tanárin van, én gazdaságin. Neki folyton vannak beadandói, mindig van valami tennivalója, illetve rengeteg a tanulnivalója. Nekem pedig nem igazán vannak beadandóim, voltak prezentációim, meg "otthoni csoportmunka", de nem igazán. Tény, hogy vannak nehezebb tantárgyak, pl. én a mikroökonómiával és a makroökonómiával megszenvedtem, sőt, nagyon nagy a bukási arány azokból. Viszont így összességében tanulási mennyiségre a tanári nehezebb, meg ott úgy látom folyton vannak beadandók, szóval ott azért bőven van mit csinálni szorgalmi időszakban, nem lehet lazsálni. Több időt kell ráfordítani, több az anyag, több a tantárgy, több a vizsga.
2022. nov. 10. 18:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!