Van még értelme 25 évesen elmenni tanárképzésre?
Figyelt kérdés
Már 18 évesen is ezt szerettem volna, csak sajnos nem tehettem meg, hogy tovább tanuljak. Most viszont lenne lehetőségem, de nem tudom, nem-e késő már.2022. nov. 9. 23:22
1/11 anonim válasza:
Miért ne lenne? Vágj bele! Az a 3-4 év úgyis elmegy. Csináld, főleg, ha ez a vágyad.
2/11 anonim válasza:
Van értelme Magyarországon elmenni tanárképzésre?
3/11 anonim válasza:
Kor miatt nem késő, mért olyan jelentős számodra az a 7 év? Miről késnél le? Csak ugye ez hobbipálya, nem megélhetés.
4/11 anonim válasza:
Ilyen tűntetések mellett te tanársz akarsz lenni?? Duuurvvaaa
5/11 anonim válasza:
Nagyon gondold át azért. Nagy szívás ez az osztatlan rendszerű tanárképzés. Rengeteg energia kell hozzá, s nem biztos, hogy kifizetődik. De, ha ez a vágyad, hajrá.
6/11 anonim válasza:
Én 23 évesen sem akartam már belevágni az (akkor még 6, most 5 éves) osztatlan tanárképzésbe. Sima 3 éves alapszakot végeztem, és magáról a tanításról, a módszertanról szabadidőmben olvasgattam, miközben elkezdtem magánórákat adni. Tanári diploma lényegében csak akkor kell, ha közoktatásban akarsz tanítani (de amilyen tanárhiány van, van ahol anélkül is felvesznek óraadót).
7/11 anonim válasza:
Hát... nem a korod a gond, az semmi. De a fizetés utána?? pff...
8/11 anonim válasza:
Esetleg nyelv, matek, fizika, biosz, kémia szakos képzésre. Magánórákból elég sokat lehet keresni, az már más kérdés, hogy ehhez nem kell feltétlenül 5 évet szívni egy egyetemen. Töri, magyar, föci tanárnak szvsz nagyon nem éri meg tanulni, ráadásul ezek is ugyanolyan szivatós szakok.
9/11 anonim válasza:
A korod nem probléma, de tényleg csak akkor menj, ha minden álmod iskolai tanárnak lenni. Mert magánórákat adni sikeresen lehet tanári diploma nélkül is, sima alapszakkal (nem tudom mi lenne a szakpárod?), nekem is voltak ilyen magántanáraim, sőt, a magán matektanárom nem is matek szakra járt, hanem közgázra, az egyik nyelvtanáromnak meg semmilyen diplomája nem volt, mégis nagyon jól megtanították, amit kellett.
Bekerülni könnyű, de a képzés nem az. Teljesíthető, ha valaki motivált és elszánt, meg lehet csinálni, de rengeteg óra, tantárgy van, a számonkérések a szaktól is függnek, de szerintem elmondható, hogy követelnek rendesen.
Én most fogom otthagyni, mert rájöttem nem ér annyit az egész, amúgy sem iskolában akartam tanítani.
10/11 anonim válasza:
Én viszonylag egy könnyebb szakon vagyok, földrajz-hittanon, de abszolút osztom a 9-es válaszát. Sajnos a jelenlegi tanári képzés egy csődtömeg. Egy nagy biorobotképző, és senki ne gondolja, hogy ez nem tudatosan szándékos. Nem véletlen, hogy tévé se beszél erről, amikor tanárképzésről van szó. Én amúgy tervezek erről egy videót csinálni, hátha lesz visszhangja.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!