Érdemes így folytatom az orvosi egyetemet? Fogom így bírni?
Nem orvosira jártam, de középiskola után nehéz megszokni, hogy az egyetemen más a metódus. Ezért nekem pl. az első év volt a legnehezebb.
Az orvosit egy ismerősöm sem tudta megszokni. Más okokból.
Átment a jogra, ma már jogász.
Az első félév(ek) ilyenek, sokaknak borzasztóan nehéz beleszokni a rendszerbe, és kicsit ki is kell ábrándulnia az embernek hozzá (pl nem lehetsz ott minden órán, mert felesleges, vagy mert van jobb dolgod is - igen, orvosin is).
Nekem ez igazán 5. félévre sikerült.
Szorgalmi időszakban ne hajtsd magad annyira, csak a beugrókra és ZH-kra készülj, az órai anyagot pedig inkább értsd meg, és legyen jó jegyzeted (minden tantárgyból nem lehet jó jegyzeted. Sokkal időtakarékosabb megszokni az órai kipótolt anyagot tanulni.), tanulni vizsgaidőszakban és előtte 1-2 héttel kell.
Mindenképp fordíts időt a kikapcsra, fáradt aggyal felesleges tanulni.
3-as vagyok, még az orvosihoz annyit, hogy igen, az elején olyan mintha egy új nyelvet tanulnál és egyből értened is kell. Első félévben főleg ugye az anatnál jön ez elő.
Nekem sokat segített, ha utánajártam, hogy melyik szó mit jelent, mert úgy már logikus volt a képlet neve és nem kellett annyira magolni, plusz tényleg egy idő után ráérez az ember. Későbbi tanulmányoknál szintén sokat segített a fordítás, illetve hosszabb összetett szavaknál én a szóhatárokat bejelöltem - olvasásban is segített.
A te problémáid nehezebbek mint holmi tanulási nehézségek, de én mindenképpen azt javaslom, hogy 1-2 vizsgaidőszakot nyomjál végig, és ne ásd el magad olyan gyorsan. Ezt szeretted volna x éve, bejutottál (ami önmagában egy teljesítmény, gratulálok!!) ne most dobd el. Persze egy pontot túl van, aki mégsem bírja.
" márpedig ez csak nehezebb lesz, azt mondják, az első félév a legkönnyebb." ez meg szimplán nem igaz, az első félév is nagyon nehéz, pont amiatt, amiket már leírtam: teljesen idegen a környezet, teljesen mások az elvárások, mintha egy benti cicát kiraknál az erdőbe, hogy nosza éljél túl.
A valóság inkább az, hogy minden félév nehéz, de mire elérsz negyed vagy ötöd évre, addigra te is edződsz. Nyilván az első félév a hetedikhez lófütty - egy felsőbb éves számára, de csak azért, mert ő már túl van az elsőn és a hetedikkel küzd éppen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!