Mik a legnehezebb tantárgyak fogorvosin? Mennyit tanultok? Könnyebb, mint az általános orvosi? Hogyan épül fel egy év?
Én PTE-n végeztem, nálunk az első év is volt majdnem annyira szóró, minta másod. Nehéz volt a molekuláris sejtbiológia, de 2. év végén az anatómia szigorlatra kellő anyagmennyiség annak sokszorosa. Mi anno együtt voltunk az általános orvosokkal, az élettan teljesen ugyanaz volt, az anatómia 90 %-ban, kevesebb alsó végtag kellett, de több fej-nyak például. Összességében azt első 2 évben az anatómia, szövet-és fejlődéstan a legnehezebb a mennyiség miatt, én szigorlatra vizsgaidőszakban úgy készültem 2 hetet (reggeltől estig tanulás), hogy új infó már nem volt benne, gyakorlatilag csak ismételtem.
6-os. Igen tudjuk, mindenhol úgy kérik az anatómiát, mint orvosin, ehhez képest, mikor tesi tanári szakon tanuló ismerősömnek feltettem 2 keresztkérdést, ami nálunk még beugrónak is gyenge lett volna, olyan bambán nézett rám, mintha rakétatudományról lett volna szó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!