Az általános orvosi képzés keretén belül melyek a legnehezebb tantárgyak?
Ez függhet a sulitól is.
Nálunk (Szegeden) a másod és a harmadév a legkeményebb. Másodévben anatómia-biokémia-élettan szigorlat hármas (ezek közül az anat a legdurvább), harmadévben a patológia-kórélettan-mikrobiológia. (Ezek közül a patosz és a kór kemény nagyon. Az évfolyam fele még UV héten vizsgázott....)
Viszont ha a harmadévet túléli az ember, akkor már vszínűleg orvos lesz belőle...még a farmakológia kemény, de állítólag a kórhoz, patoszhoz képest már semmi:D
De pl. SOTÉ-n tudtommal másodévben szórják meg az embereket, a harmadév már laza.
Most SOTE-sként így a harmadév végén azon gondolkozom, hogy ez a "harmadév könnyebb a SOTE-n" eléggé relatív dolog...
A másodévi szigorlatsorozathoz képest valóban úgy vagyok vele, hogy ez már könnyebb. De nehéz megállapítani, hogy tényleg könnyebb, vagy a másodévi szigósorozat edzett meg annyira, hogy most már "bármit képes vagyok megcsinálni".
Kettest kapni valóban nem nehéz - elég sok happy enddel végződő kretén feleletnek voltam már tanúja -, de ha ötösért mész, azért harmadévben is megizzadsz rendesen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!