Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Akinek nincs igazán érzéke a...

Akinek nincs igazán érzéke a reál tárgyakhoz, annak nagy butaság belevágni egy “egyszerűbbnek” tartott mérnöki szakba?

Figyelt kérdés
Klasszikus “hármas” voltam matekból, biológia viszont érdekel, de nem megy könnyen a fejembe a keményebb természettudományos része annak se. Érdemes próbát tenni így kertész-/agrármérnökin?

2022. nov. 8. 00:29
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
100%

Erdő mérnöki még esetleg? Ott lehet többet érvényesülne az ökológiai szemlélet, mert a parkok, kertek mindenről szólnak, csak a természetes társulásokról nem.

Ebben nem vagyok otthon, de szerintem ezek maximum alkalmi munkáid lehetnének.

2022. nov. 8. 19:21
 12/15 A kérdező kommentje:
Épp ez az, hogy így a parkokat is természetesebbé lehetne tenni. Az erdőkben meg túl sok a kullancs (állítólag az összes erdész Lyme-kóros) meg a nagyvad, ráadásul így a vadászattal is kéne foglalkozni, azt nem akarok.
2022. nov. 8. 19:25
 13/15 anonim ***** válasza:
100%
A felvi.hun a mérnök szakok szakleirasaban,a végzés utáni kilátások fülben van statisztika szerinti fizetés. A kertész mérnöki levő számot erdemes összehasonlitani pár másik mernök szakéval, sokhoz képest sztem fele akkora sincs. A közhidelemmel ellentétben saját tapasztalataim szerint nem minden teruleten lehet jó bért kapni, hiába mérnök az ember. Persze nem a kedvedet akarom elvenni bármilyen szaktól,de azért célszerű előtte utána járni a lehetőségeknek. Egyebkent a felvi.hu oldalon a szakleoráson belül nem csak a végzés utáni kilátások fül statisztikái érdekesek, hanem a szakmatérkép fül is. Ezen vegzetséggel betöltetlen jellemző pozíciók is fel vannak sorolva.
2022. nov. 8. 19:38
 14/15 A kérdező kommentje:
Arra gondoltam, belevagok egy ket eves kerteszmernoki felsooktatasi szakkepzesbe (nem tul draga es erdekel is, tehat hobbibol is tanulnam), ha pedig jol megy, belevagok az egyetembe, talan meg targyakat is fogadnak el majd.
2022. nov. 16. 17:44
 15/15 A kérdező kommentje:
Egyebkent dolgozom mar, tehat nem az egzisztenciam epitem most.
2022. nov. 16. 17:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!