Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Hogyan tudnék 400+ pontot...

Hogyan tudnék 400+ pontot összeszedni pszichológia szakra?

Figyelt kérdés
Pszichológia alapszakot szeretnék elvégezni (remélhetőleg ELTE-n), hogy később tudjak kriminológiát tanulni mesterképzésen. A gond az, hogy hihetetlenül magas a felvételi pontszám, 430 fölötti. Egyébként Szlovákiában lakom és magyarból, töriből és társadalom ismeretből fogok középfokú érettségit letenni. Ez mellett szlovákból is, ami felsőfokú nyelvvizsgának számít Magyarországon. Angolból pedig az itteni érettségi magyarországi felsőfokúval egyenlő. Ezek mellett van egy Kárpát-medencei országos 1. helyezésem történelemből, de azt hiszem erre nem kapok pontot, mert nincs a felsorolt versenyek közt. Hogy tudnék ezekből összehozni 400+ pontot? Egyébként a bizonyítványom mindig csak 5-ös, matekból volt tavaly év végén 4-esem.

2022. nov. 3. 16:33
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
100%

Elte pszichológiára inkább 450+ kell.

Ezt a te esetedben úgy lehet ha az angol emelted nagyon jó lesz, tehât 90% körül + egyik bedzámítható tárgyad közép szintűje is 90% kb (történelem, magyar és társadalom ismeret is jó) +a szlovák felsőfokú nyelvvizsga, ha elfogadjàk magyarországon, tehát akkreditált vagy honosítva van. Akkor 90+90 pont x2 a duplázással+50 pont az emeltért +40 pont a nyelvvizsgáért az 450 pont

2022. nov. 7. 14:17
 12/13 anonim ***** válasza:
Szia! Ne aggódj, nem lehetetlen a dolog. Amikor én felvételiztem tavaly, nekem is nehéznek tűnt a dolog, de 430 pontot el lehet érni egy jó, de nem kiváló érettségi eredménnyel. ELTE pszichora egyébként több pont kell, de sok más helyen mehetsz ilyen szakra. Én nem voltam kitűnő, 2 nyelvvizsgám volt (de az egyik pontjait kiütötte az emelt szintű nyelvi érettségim) egy emeltem volt és így szedtem össze 445 pontot. Én úgy taktikáztam hogy a második emelt helyett próbáltam a közepeket nagyon jól megírni. Magyarom 93, törim 92, matekom 62 (ez nekem jó) emelt angolok 90, és a választott tárgyam 100% lett. Egyébként így utólag visszagondolva lehet hatékonyabb két emeletre nagyon rákoncentrálni, de nekem bejött a dolog. Ha tisztességgel felkészülsz, simán összejön a dolog, kérj tippeket tanároktól, idősebbektől.
2022. nov. 15. 14:43
 13/13 A kérdező kommentje:
Most már valószínű, hogy történelemből is fogok emelt szintűzni. Így már remélem lesz elég pontom ahhoz, hogy felvegyenek.
2022. nov. 24. 20:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!