Ha pszichológia szakra szeretnék menni és felfrissíteni hozzá a biológia tudásom (nem most vagyok középiskolás), akkor milyen témaköröket nézzek át?
Figyelt kérdés
Az egyértelmű, hogy idegrendszer, agy, hormonrendszer, ezen kívül? Vagy az egész emberi testet érdemes?2022. nov. 1. 16:48
1/6 anonim válasza:
Minden emberrel kapcsolatos témát érdemes átnézni, mert minden egyébről (pl. sejtek felépítése, gerincvelő, keringési rendszer, stb.) is van szó.
2/6 A kérdező kommentje:
Köszi. És matekból a statisztikán kívül van valami, amit érdemes átnézni?
2022. nov. 1. 19:25
3/6 A kérdező kommentje:
Illetve még egy nagyon hülye kérdés, de valami kapcsán eszembe jutott: Ugye nincs boncolás pszichológia szakon? A "pszichopatológia" kifejezésről hirtelen ez jutott eszembe és kicsit megijesztett.:D
2022. nov. 1. 19:44
5/6 anonim válasza:
A második kérdésedet még nem láttam előbb, de természetesen boncolás sincs. Nekünk, pszichológusoknak csak ilyen "gagyi" biosz van, mármint az orvosihoz és hasonlókhoz képest. Bár anatómia-élettan gyakorlaton volt egyszer vércsoport vizsgálat és vércukorszintmérés, de szerintem nem volt kötelező megszúrni az ujjad (volt csoporttársam, aki rosszul volt a vértől, ő például ki is mehetett).
A pszichopatológia egyébként csak a kóros pszichés működést jelenti.
6/6 anonim válasza:
Biológiai pszichológia az kb anatómia amit legtöbb egyetem kér.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!