Elsőéves pszichológia hallgatók! Milyen könyvekből tanultok?
Nem vagyok pszichológia szakos, de az Atkinson pszichológia című könyve biztosan minden egyetem alapképzésén alap. Ezt persze majd a többi válaszoló megerősíti
Idegtudományból(neuropszichologia), illetve élettanból is lesznek majd tárgyaid, ami biztosan nem egyszerű, viszont nyilván nem orvosi szintén kell megtanulni
(ugyanabban a helyzetben vagyok egyébként mint te, ha van kedved, írj nyugodtan)
Ugyan már pár éve végeztem az alapképzést, de akkor ezek a könyvek voltak a legfontosabbak (ezekből volt például szigorlat, szóval nem mind első féléves, sőt, talán egyik sem):
Szociálpszichológia (Smith, Mackie, Claypool)
Személyiségpszichológia (Carver, Scheier)
Fejlődéslélektan (Cole, Cole)
Általános pszichológia 1-3. (Csépe, Győri, Ragó)
Affektív pszichológia (Bányai, Varga)
Az Atkinsont én is megvettem, de nem emlékszem, hogy nagyon használnom is kellett volna. Tök jó könyv egyébként, de nekem mindig az volt vele a bajom, hogy egyes dolgokban nem elég részletes, és úgyis szükség volt a többi könyvre vagy egyéb szakirodalomra helyette. Viszont alapozásnak tényleg tudom ajánlani (ha van rá kb. 5000Ft-od), mert elég sok oldalát bemutatja a pszichológiának. Aztán ha esetleg mégsem neked való ez a szakma, akkor még mindig csak egy könyvet vettél meg a 4-5 helyett.
Kalat: Biological psychology
Vargha András: Matematikai statisztika
Elsőéves vagyok, úgyhogy nyugodtan kérdezhetsz még konkrétumokat is. :)
Előttem már leírták, az Atkinson Pszichológia tényleg alap (a Cole & Cole Fejlődéslélektan ajánlott irodalom volt), biológiából Kalat - Biological Psychology.
A többi tárgyból nagyjából órai jegyzetekből tanulunk/tanulok, illetve küldenek a tanárok cikkeket/TED videókat. De ha érdekel, majd kiírogatom még az ajánlott/kötelező irodalmakat. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!