Vizsgát halasztani szégyen?
Külföldön kezdtem az egyetemi tanulmányaimat egy erős, komoly üzleti iskolában. Csak 6 hete kezdődött az iskola, de már 15 kreditért vizsgák voltak. Mivel későn derült ki az eredmény, ezért későn tudtam kiköltözni, stb. Még folyamatban vannak a bankszámla stb szóval kellett nekem 3 hét mire megszoktam az új környezetet, mellé beilleszkedni, elintezni a dolgokat, sokszor legyengültem lebetegedtem, étel mérgezésem is volt stb., honvágy is, és ezek miatt nem tudtam teljesen koncentrálni a tanulmányokra, így most azzal szembesülök, hogy vagyok egy szinten, de jo jegyeket szeretnék így halasztom a vizsgákat hogy egyből jó jegyeket tudjak szerezni.
Ezért most büntetnem kellene magam hogy halasztanom kell?
Mert hogy így decemberre januárra összegyülemlenek a tantárgyak és elég nehéz lesz, de nyilván a mostani tantárgyakat szinten kell tartanom valamint kicsit hozzatanulni hogy meglegyen a jobb jegy. Pl ma is lett volna egy vizsgám de nem mentem be, de ha bementem volna, rossz jegyet kaptam volna akkor meg az lenne gond, jobbnak éreztem hogy aztán decembertől újra csináljam őket. Miközben aki helyi, nem kellett lakást intézni, papírokat, munkát találni hogy fent tartsa magát, azoknak mind könnyebben sikerült ez az egész, és csodálatkoznak hogy nekem miért nem ment úgy. És annyira nem hagy nyugodni hogy basszus mindenkinek könnyebben ment mint nekem....
Mi a véleményetek erről?
A kérdés így szerepel:
"Vizsgát halasztani szégyen?"
Majd elkezdted sorolni, hogy miért halasztottál stb...
Én erre írtam, hogy senkit nem fog érdekelni az egyetemről sem az indoklásod sem az hogy halasztod a vizsgáidat vagy sem, szóval a kérdésre válaszolva explicit: nem, nem szégyen mivel nem is érdekel senkit az egyetemi oktatók közül, hogy levizsgázol-e vagy sem. Ez a te életed, úgy csinálod ahogy jónak látod, ha te bölcsebbnek látod később levizsgázni akkor csináld úgy, nem kell magyarázkodni. Ez nem általános iskola, hogy elpirulva be kell kúsznod a pad alá mert nem csináltad meg a házi feladatot és "szégyellni kell" magadat mert a tanító néni elmondja anyucinak meg apucinak. Amikor készen állsz elmész vizsgázni, és kapsz egy érdemjegyet a vizsgán nyújtott teljesítményedtől függően, nem lesz semmi negatív hozadéka annak, hogy nem egyből mentél el, nem fogsz se rosszabb jegyet kapni se szégyenfalra nem fogsz kerülni...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!