Vizsgát halasztani szégyen?
Külföldön kezdtem az egyetemi tanulmányaimat egy erős, komoly üzleti iskolában. Csak 6 hete kezdődött az iskola, de már 15 kreditért vizsgák voltak. Mivel későn derült ki az eredmény, ezért későn tudtam kiköltözni, stb. Még folyamatban vannak a bankszámla stb szóval kellett nekem 3 hét mire megszoktam az új környezetet, mellé beilleszkedni, elintezni a dolgokat, sokszor legyengültem lebetegedtem, étel mérgezésem is volt stb., honvágy is, és ezek miatt nem tudtam teljesen koncentrálni a tanulmányokra, így most azzal szembesülök, hogy vagyok egy szinten, de jo jegyeket szeretnék így halasztom a vizsgákat hogy egyből jó jegyeket tudjak szerezni.
Ezért most büntetnem kellene magam hogy halasztanom kell?
Mert hogy így decemberre januárra összegyülemlenek a tantárgyak és elég nehéz lesz, de nyilván a mostani tantárgyakat szinten kell tartanom valamint kicsit hozzatanulni hogy meglegyen a jobb jegy. Pl ma is lett volna egy vizsgám de nem mentem be, de ha bementem volna, rossz jegyet kaptam volna akkor meg az lenne gond, jobbnak éreztem hogy aztán decembertől újra csináljam őket. Miközben aki helyi, nem kellett lakást intézni, papírokat, munkát találni hogy fent tartsa magát, azoknak mind könnyebben sikerült ez az egész, és csodálatkoznak hogy nekem miért nem ment úgy. És annyira nem hagy nyugodni hogy basszus mindenkinek könnyebben ment mint nekem....
Mi a véleményetek erről?
Nem szégyen. Ez így alakult külső okok miatt. Azért van a halasztás lehetősége, amivel te most jó okkal éltél is.
Ne agyalj mindig valsmin, ne szorongj. Tanulj!
Sok sikert!
Nem szégyen, de nagy butaság volt be sem menni!
Nagyon rossz szokást veszel fel ezzel. Nem véletlenül az a tanterv, ami, decemberben túl sok lesz egyszerre, nem biztos, hogy fogod bírni.
Első féléves tárgyak eredményei nem igazán szoktak számítani, az a legfontosabb, hogy meglegyenek!
Én is láttam már pár embert évet csúszni egy-egy "javítóvizsga" miatt. Nem volt jó nekik a 2-3, aztán meg megbuktak...
Szóval persze, időnként mindenki halaszt vizsgát, de alap esetben BE KELL MENNI! Jól jegyezd meg ezt!
A sajnálkozással meg hagyj fel, tényleg senkit sem érdekel. (Kivéve pl. hosszabb orvosi igazolás).
Nekem már van diplomám meg doktorim is, de a te életed... Biztos te vagy kettőnk közül a tapasztalatabb.
Akkor tessek: vizsgát halasztani nemhogy nem szegyen, de a leírásod alapján ez volt az egyetlen megfontolt, átgondolt és helyes cselekedet.
"Még folyamatban vannak a bankszámla stb szóval kellett nekem 3 hét mire megszoktam az új környezetet, mellé beilleszkedni, elintezni a dolgokat, sokszor legyengültem lebetegedtem, étel mérgezésem is volt stb., honvágy is, és ezek miatt nem tudtam teljesen koncentrálni a tanulmányokra"
És őszintén szólva ez kit érdekel? Ez nem általános iskola hogy a tanító néni majd megsajnál, egyetemen arra kapod az értékelést amilyen teljesítményt nyújtasz a vizsgán és ez így van rendjén. Semmi köze az egyetemnek ahhoz hogy kinek milyen nehéz vagy épp könnyű az élete, őket az érdekli hogy mennyire tudtad elsajátítani az anyagot. Ha ez neked nem sikerül akkor van lehetőséged változtatni, ha meg úgy sem megy akkor nem neked való az egyetem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!