Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Vizsgát halasztani szégyen?

Vizsgát halasztani szégyen?

Figyelt kérdés

Külföldön kezdtem az egyetemi tanulmányaimat egy erős, komoly üzleti iskolában. Csak 6 hete kezdődött az iskola, de már 15 kreditért vizsgák voltak. Mivel későn derült ki az eredmény, ezért későn tudtam kiköltözni, stb. Még folyamatban vannak a bankszámla stb szóval kellett nekem 3 hét mire megszoktam az új környezetet, mellé beilleszkedni, elintezni a dolgokat, sokszor legyengültem lebetegedtem, étel mérgezésem is volt stb., honvágy is, és ezek miatt nem tudtam teljesen koncentrálni a tanulmányokra, így most azzal szembesülök, hogy vagyok egy szinten, de jo jegyeket szeretnék így halasztom a vizsgákat hogy egyből jó jegyeket tudjak szerezni.

Ezért most büntetnem kellene magam hogy halasztanom kell?

Mert hogy így decemberre januárra összegyülemlenek a tantárgyak és elég nehéz lesz, de nyilván a mostani tantárgyakat szinten kell tartanom valamint kicsit hozzatanulni hogy meglegyen a jobb jegy. Pl ma is lett volna egy vizsgám de nem mentem be, de ha bementem volna, rossz jegyet kaptam volna akkor meg az lenne gond, jobbnak éreztem hogy aztán decembertől újra csináljam őket. Miközben aki helyi, nem kellett lakást intézni, papírokat, munkát találni hogy fent tartsa magát, azoknak mind könnyebben sikerült ez az egész, és csodálatkoznak hogy nekem miért nem ment úgy. És annyira nem hagy nyugodni hogy basszus mindenkinek könnyebben ment mint nekem....

Mi a véleményetek erről?

2022. okt. 18. 16:04
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%

Nem szégyen. Ez így alakult külső okok miatt. Azért van a halasztás lehetősége, amivel te most jó okkal éltél is.

Ne agyalj mindig valsmin, ne szorongj. Tanulj!

Sok sikert!

2022. okt. 18. 16:06
 2/11 anonim ***** válasza:
100%
Nem szégyen. Azzal viszont hagyj fel, hogy sajnáltatod magad. Hidd el, másnak is vannak problémái, még ha esetleg nem is tudsz róluk. Arra koncentrálj, amit el akarsz érni, ne a kifogásokat keresd.
2022. okt. 18. 16:16
 3/11 anonim ***** válasza:
76%

Nem szégyen, de nagy butaság volt be sem menni!

Nagyon rossz szokást veszel fel ezzel. Nem véletlenül az a tanterv, ami, decemberben túl sok lesz egyszerre, nem biztos, hogy fogod bírni.

Első féléves tárgyak eredményei nem igazán szoktak számítani, az a legfontosabb, hogy meglegyenek!

Én is láttam már pár embert évet csúszni egy-egy "javítóvizsga" miatt. Nem volt jó nekik a 2-3, aztán meg megbuktak...

Szóval persze, időnként mindenki halaszt vizsgát, de alap esetben BE KELL MENNI! Jól jegyezd meg ezt!

A sajnálkozással meg hagyj fel, tényleg senkit sem érdekel. (Kivéve pl. hosszabb orvosi igazolás).

2022. okt. 18. 17:26
 4/11 A kérdező kommentje:
Azért nem mentem be, mert ez egy szóbeli vizsga volt, és ha megjelenek tételt húzok, akkor onnantól kapok egy jegyet, amit ki se lehet javítani. Tehát ha megjelentem volna, be kellett volna mennem a vizsgáztató terembe, kaptam volna egy rossz jegyet és ugrik mondjuk a cserekapcsolatom amire masodik félév elején kellene jelentkeznem
2022. okt. 18. 17:38
 5/11 anonim ***** válasza:
0%
Ó, mindig van kifogás, hogy az ember miért nem megy be...
2022. okt. 18. 17:52
 6/11 A kérdező kommentje:
Látszik mennyire érted az egész szituációt. Inkább kapnál egy szar jegyet és amiatt ugrik egy program amit szeretnél? Vagy újracsinálod amivel lesz egy jó jegyed majd nagyobb esélyed van bekerülni a csere programra? Csak csináld végig amit én csinálok, és akkor majd akkor hozz ítélkezést, hogy mire írok kifogásokat, meg siránkozást. Valamint nem ismered a vizsgarendszert se, szóval nem értem az utolsó kommentelőt. A kérdés nem is a kifogásokról szólt, simán csak a vizsga újra csinálásról. Az hogy nem megyek be, az nem kifogás, csak simán a vizsgáról szól, hogy nem csinalhatom újra. Ha tudtam volna, hogy ujracsinalhatom következmény nélkül, akkor nyilván bementem volna. Szóval innentől nem kifogás....
2022. okt. 18. 18:02
 7/11 anonim ***** válasza:
25%

Nekem már van diplomám meg doktorim is, de a te életed... Biztos te vagy kettőnk közül a tapasztalatabb.

Akkor tessek: vizsgát halasztani nemhogy nem szegyen, de a leírásod alapján ez volt az egyetlen megfontolt, átgondolt és helyes cselekedet.

2022. okt. 18. 18:48
 8/11 anonim ***** válasza:
100%
Én azt mondom, hogy csináld úgy, ahogy a körülményekhez képest tudod csinálni, ahogy neked jó és ne törődj azzal, hogy szégyen-e vagy sem, mert az az igazság, hogy igazából a másik embert egyáltalán nem érdekli, hogy te mész-e vizsgázni vagy sem, csúszol-e vagy sem stb. Rengeteg kérdést látok itt azzal, hogy szégyen-e ez vagy az (főleg egyetemmel kapcsolatban) nem semmi nem az.
2022. okt. 18. 20:34
 9/11 anonim ***** válasza:
73%

"Még folyamatban vannak a bankszámla stb szóval kellett nekem 3 hét mire megszoktam az új környezetet, mellé beilleszkedni, elintezni a dolgokat, sokszor legyengültem lebetegedtem, étel mérgezésem is volt stb., honvágy is, és ezek miatt nem tudtam teljesen koncentrálni a tanulmányokra"

És őszintén szólva ez kit érdekel? Ez nem általános iskola hogy a tanító néni majd megsajnál, egyetemen arra kapod az értékelést amilyen teljesítményt nyújtasz a vizsgán és ez így van rendjén. Semmi köze az egyetemnek ahhoz hogy kinek milyen nehéz vagy épp könnyű az élete, őket az érdekli hogy mennyire tudtad elsajátítani az anyagot. Ha ez neked nem sikerül akkor van lehetőséged változtatni, ha meg úgy sem megy akkor nem neked való az egyetem.

2022. okt. 19. 18:11
 10/11 A kérdező kommentje:
Gondolom neked az életben minden csettintésre ment kedves utolsó válaszoló. Emberek vagyunk, nem robotok. Tisztába vagyok vele, hogy nem a lelki dolgokra kapja az ember az értékelést, hanem az elsajátított anyagra. De ha az ember nem úgy érzi, hogy ki tudná hozni saját magából a maximumot, és van lehetősége később újra csinálni, akkor miért ne tehetné? Csupán ennyi volt a kérdést.
2022. okt. 20. 11:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!