Tudnátok nekem segíteni?

Figyelt kérdés

Idén érettségiztem, viszont jövőre szeretnék jelentkezni a Szegedi Tudományegyetem gyógytornász szakára. Tettem emelt érettségit biológiából, a pontom is elég a szakhoz. A kérdésem az, hogy jövőre újra kell érettségiznem biológiából, vagyis hogy az idei érettségi eredményem elévül? Egyik volt tanárom mondta, hogy nézzek utána, mert van ilyen, de semmi érdemlegeset nem találtam.

Előre is köszönöm a segítséget!

2022. okt. 17. 14:52
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
Nem kell újra érettségizned, az idén megszerzett eredményeid mindig jók lesznek, akkor is jók lennének ha mondjuk 5 év múlva tanulnál csak tovább.
2022. okt. 17. 15:04
 2/5 A kérdező kommentje:
Rendben, nagyon köszönöm! :)
2022. okt. 17. 15:06
 3/5 anonim ***** válasza:
Az érettségid soha nem évül el. Olyan lehet, hogy megváltozik az érettségi rendszer, és máshogy számolnak vele (pl. aki több évtizede érettségizett és most felvételizne, az ilyen helyzetben van). Meg olyan is lehet, hogy a felvételi rendszer változik, ahogy most. De az érettségid nem tud elévülni. Ha az 50+-os szüleim holnap kitalálnák, hogy egyetemre akarnak menni, akkor ők is nyugodtan mehetnének (legfeljebb az emelt érettségikkel lenne problémájuk, mert akkoriban ilyen még nem volt). Akkor "évül el" egy érettségi eredmény, ha ismétlő vizsgát teszel, mert nem felelt meg mondjuk a 60%-os eredmény, és 80% a cél. Még szintemelő esetén is megmarad a középszintű eredményed, nem veszik el. Úgyhogy nyugi, ha az új felvételi eljárás alapján is eléred a ponthatárt, akkor biztosan nem kell újra érettségizned.
2022. okt. 17. 15:07
 4/5 anonim ***** válasza:
dehogy kell! Én érettségi után 19 évvel jelentkeztem egyetemre. teljesen megfelelt a célra a régi, hagyományos érettségi is. És most, hogy újra nem kell majd mindenhova emelt, megint jók lesznek a régi érettségik is.
2022. okt. 17. 15:10
 5/5 anonim ***** válasza:
A pontszámítás változik meg, már 2023-tól! Lehet félreértetted.
2022. okt. 17. 15:18

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!