Melyik egyetemi programot válasszam?
Jelenleg Dániában tanulok nemzetközi hajózási ismereteket és kereskedelmet, 1 hónapja kezdtem az egyetemet.
Két lehetőségem lenne a tanulmányaimon belül
Van egy olyan lehetőség, amire tudnék jelentkezni, egy ellátásilánc és logisztikai menedzsment program, ami 3 kontinensen lenne a 3 év alatt. 1,5 év Koppenhágában, 1 fél év Vancouverben Kanadában, majd még egy félév Hongkongban es egy félév szakmai gyakorlat. A program jónak tűnik, érdekes tantárgyakkal mint pl Supply chain risk management, Data visualization and Business Analytics csak pár tantárgy a sok közül, valamint lenne 6 választható tantárgy, és ott felvehetek bármit ami nemzetközi gazdálkodással, informatikával stb. kapcsolatos.
A másik lehetőség ami kötelező lenne, hogy 1,5 Koppenhága majd egy fél évet Szingapúrban ahol a tengeri szállításról valamint nemzetkozi kereskedelemről tanulhatnék mélyebben, majd utolsó évben vissza Koppenhágaba ahol 800 óra szakmai gyakorlat valamint ugyanugy lennének tantárgyaim amibol vizsgázni kell.
Tandíj nincs, megélhetési költségeket kell fizetni, de kapnék ösztöndíjat ami nagyban fedezi a megélhetést a cserefélévekre, szóval anyagi oldalról rendben lenne.
Mindkettő programon tanulnék alap üzleti tárgyakat( makró, mikro, stat, penzugy, számvitel stb.) Szóval bármilyen üzleti iskolában folytathatnám mesteren
Tudom nekem kell eldöntenem, de ha valaki már esetleg tanul/végzett gazdasaggal, szállítással, kereskedelemmel kapcsolatos szakon, elmondhatná a tapasztalatait, véleményét a programokkal kapcsolatban, pl mennyire lehetnek esetleg jó kilátásaim a munkaerő piacon ezekkel a programokkal, később saját vállalkozást indítani, van e ezekben az ágazatokban sok lehetőség stb.
Aki nem tapasztalt ez ügyben annak a véleményét is szívesen meghallgatom:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!