Mérnökinfót vagy Programtervezőt válasszam?
Rövid leszek közlöm a tényeket. (valószínüleg felvesznek csak a sorrend miatt kérdezek)
- Nem vagyok zseni, matekom középszinten 4-es
- Fizikát rohadt régen tanultam, de érdekelne(középiskolába 2-es 3-as, ha jól emlékszem, mert nem tanultam)
- Informatika emelt szinten 5-ös
Érdekelne engem az arduino szerkentyűk programozása, meg amúgy az egész elektronika. Vezérelni programokkal kis robotokat stb. Ez a téma jobban érdekel. Vagy ez inkább a villamosmérnök feladata?
Vagy édesmindegy?
Help me pls!
Ezek alapján mindenképp a mérnökinfót ajánlanám, de akár a villamosmérnökit is, mert azért a mérnökinfón sem az elektronika a fő csapásirány, viszont villamosmérnökin is tanítanak programozást. Proginfón meg az elektronika hírből sem kerül elő.
A matek középszint 4-es viszont aggasztó lehet szerintem az ilyen szakokra. Nyilván nem lehetetlen majd bent maradni, de akkor keményen tanulnod kell.
A fizikára villamosmérnökin egészen biztosan szükséged lesz, és hiányát fogod érezni, hogy régen nem tanultad. Mérnökinfón akkora szükség azért nincs rá, proginfón meg hírből sem.
Gyakorlatilag 0-ról kezdik leadni az anyagot matekból is meg fizikából is, de azért mégiscsak előnyösebb ha az alap dolgokról nem ott hallassz először.
Proginfónál egyébként meg a matek lesz több(algoritmusos tárgyak).
Szóval nagyon nem lőnék mellé, ha mérnökinfót választanám, mondhatjuk ez ilyen univerzális szak?
Akár lehet programozó is meg vagy valamiféle mérnök is.
Egyébként még az adatbázis meg a hálózat elég jól ment nekem és láttam, hogy vannak ilyen tárgyak. Úgyhogy a mérnökinfót fogom választani.
Jah és még egy kérdés:
Ha elvégzem a Bsc-t mondjuk Debrecenbe, akkor tudok jelentkezni Budapestre Msc-re majd?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!