Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Nagyon bejön a mechatronika,...

Nagyon bejön a mechatronika, de gyenge vagyok matekból. Hogyan tovább?

Figyelt kérdés
2022. okt. 4. 23:26
 1/6 anonim ***** válasza:
51%
Semmi gond, csak 3 félév matematika van, 3 félév mechanika, 2 hőtan, 1 fizika stb stb ami mind erősen matekos tárgy, differenciálegyenlet integrálás derivalás és hasonló finomságok. Ne keseredj el, nálunk 5 ös emelt matek érettségivel is buktak meg 😁
2022. okt. 5. 06:26
 2/6 anonim ***** válasza:
Pontosan mit jelent az, hogy "gyenge vagy" matekból? Mert ha a középiskolai matekból kettes-hármas vagy, és nem lustaság, hanem képességhiány miatt, akkor a műszaki pályákról szerintem jobb, ha eleve lemondasz. Nemcsak a matek miatt, hanem azért is, mert a tárgyak kétharmada erősen "matekos". Gyenge képességekkel kár belekezdeni. Keress valami egész más területet, ami érdekel.
2022. okt. 5. 08:40
 3/6 anonim ***** válasza:
Magántanár esetleg segíthet. Hátha erősödik az a matek.
2022. okt. 5. 09:59
 4/6 A kérdező kommentje:
25 éves vagyok. Nem késő már ebbe belekezdeni? Nekem dolgozni is kell egyetem közben mert pénzem nincs. Szóval biztos hogy nagyon nehéz lenne de szerintem pont a műszaki pálya való nekem.
2022. okt. 5. 10:29
 5/6 anonim ***** válasza:
0%
Próbáld meg, de szóltam! Kibuksz mint a xar
2022. okt. 5. 11:11
 6/6 Kólauborkával ***** válasza:

Szerintem akkor egyetem előtt hozd fel a matektudásod addig, hogy érted mi a deriválás és pár alapfüggvényt tudj integrálni (ez emelt matekos szint), és persze mindent ami ezek előtt van a középiskolai könyvekben.

Későnek soha se késő, egyetemen találkoztam minden korosztállyal.

Az más kérdés, hogy a mechatronika viszont átöleli a fizikát, gépészetet, villanytant, programozást, mechanikát…. Ezek mind kőkemény matekos tárgyak, a fontos dolgokat mind egyenletek önálló felírásával és megoldásával számolod.

Szóval igen, én egyetem előtt utánanéznék pár tananyagnak és megnézném, szar félév-év után rájönni, hogy ez nem neked való, ha pedig alapból tudod ezeket, hidd el egyetemen nem lesz hátrány, nagyon kevés ember van, akitől őszintén hangzik a “hát ez könnyű volt” félvállról vett mondat.

2022. okt. 5. 17:50

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!