Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Mennyire teljesíthetetlen az...

Mennyire teljesíthetetlen az orvosira bejutás?

Figyelt kérdés

Sziasztok! 17 éves vagyok,idén lettem biológia kémia faktos, mindenáron orvos szeretnék lenni. Ez életem álma és SEMMI MÁSBAN nem tudom elképzelni magam jövőben, csak ebben a hivatásban.

Nagyon szorongok,hogy mi lesz a jövőmmel. Nagyon sok a fakt,sokat kell tanulni,és tudom hogy sok pontot kell szereznem és tokeletesen teljesíteni. Éppen ezért annyira szorongok a jövőm miatt,hogy nem tudok koncentrálni,de lassan már létezni sem. Aki esetleg orvosira készül,vagy már orvostanhallgató,tudna szólni pár szót arról,hogy ő ezt hogyan élte meg,vagy hogyan tanult, esetleg hogy élte meg a stresszt? Köszönöm.

Kérlek titeket akik bántani szeretnétek,hogy nem vagyok olyan helyzetben most hogy kezelni tudjam, inkább tartsátok meg magatoknak kérlek.

2022. okt. 2. 20:14
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
87%

1, 4. "Olyan nincs, hogy valaki semmi másban nem latja a jovojet" "ha semmi masban nem latod magad, tuti bukta lesz". Ezek nem igazak. Miota az eszemet tudom orvos akarok lenni, soha nem volt B tervem (amit en csak azert erzek problemanak, ha kiegek nem tudom mit fogok csinalni, de nem azert baj, mert igy nem lehet elvegezni), es most csinalom a szigorlo evemet.

A stressz kezelest meg kell tanulnod, akar szakember segitsegevel (pszichologus), mert ez "csak" egy erettsegi (tudom, elotte allva nem ugy tunik), kesobb csak rosszabb lesz.

Bekerulni nem lehetetlen, bent maradni nehezebb, de az sem lehetetlen. Mivel 11. osztalyba jársz, leghamarabb 2024-ben fogsz felvetelizni, amikor atalakul kb. az egesz eljaras, igy tanacsos utanaolvasni, attanulmanyozni, hogy lesz, miket kell teljesitened, mik a felveteli kovetelmenyek, mire jar plusz pont stbstb.

2022. okt. 3. 11:49
 12/17 anonim válasza:
67%
Szia! Én is 17 éves vagyok, pont ugyanebben a helyzetben, csak én tizedikes vagyok. Nehéz, sokat kell készülni, de azért nem szabad elfelejtened, hogy egyszer vagy gimis, szociális életet nem szabad elhanyagolni, meg kell élni mást is (szerelem, bulik). Emellett persze, nagyon fontos a folyamatos készülés. Ez a kulcsa, a szorgalom, legalábbis szerintem. Ha készülsz rendszeresen, jó tanárod van bioszból/kémiából vagy esetleg különtanárhoz jársz, akkor nem kell aggódnod. Tegyél meg mindent érte, de azért ne ez határozza meg az életed alapjaiban, legalábbis szerintem. Menni fog, ha nem elsőre, akkor másodszorra. :D
2022. okt. 5. 20:51
 13/17 NTBS ***** válasza:
46%
Tanulj sokat és simán menni fog.
2022. okt. 10. 16:41
 14/17 anonim ***** válasza:
100%

A bejutás egyáltalán nem teljesíthetetlen. Viszont, ha már bent vagy, megszakadsz annyi a tananyag és sok tanár igazságtalan.

Üdv egy orvosis

2022. nov. 9. 10:25
 15/17 anonim ***** válasza:
100%

Úgy érzem írnom kell választ, mert annyi konmentelőnél látom, hogy kiakarnak oktatni téged ha csak ez az egy álmod van akkor nem fog összejönni… hülyeség!!

Én orvostanhallgató vagyok és nekem 9. osztály óta, vagyis 15 éves korom óta ez az álmom és csak is ez volt az álmom. Nem volt “B” tervem, ha nem vettek volna fel újraírtam volna.

Volt egy nagyon jó magántanárom aki azt mondta anno, hogy orvosira csak az menjen aki semmi másnak nem tudja magát elképzelni. És igaza volt. Az anyagmennyiség nagyon nagy, 8-8ig vannak óráink, de aki tényleg szíve mélyéből szereti és élvezi, meg se kottyan.

Egyébként a bejutás is teljesen megtehető, csak arra figyelj, hogy folyamatosan tanulj és majd az érettségi előtti 1 évben NAGYON sok feladatot oldj meg. Ugyanaz a magántanárom még azt is mondta bíztatásként, hogy ne izguljak a felvételin mert igazábol nekem 1 db hely kell csak. Az országban minden évben 500 új hely szabadul fel és neked csak egy darab kell, az nem is olyan nehéz!

Sok szerencsét ;)

2022. nov. 14. 00:24
 16/17 A kérdező kommentje:
Sziasztok! Köszönöm a válaszokat,a pozitívakat és a negatívakat egyaránt. Úgy éreztem hogy le kell írnom,hogy azóta összeszedtem magam lelkileg, tudok tanulni és koncentrálni,és jó jegyeket szerzek. Úgy érzem,hogy még van mit javítani az önértékelésemen,de a stresszkezelést mint olyan szerintem megtanultam.
2022. nov. 14. 11:00
 17/17 anonim ***** válasza:
100%
15-ös: egyik kommentelő sem oktatta ki, hogy nem fog összejönni neki, konkrétan visszanézve, senkinél nem olvastam ilyet. Csak annyit írtak, hogy bent maradni nehezebb, mint bejutni (ez minden egyetemi szakon amúgy így van), illetve, hogy ez a fajta stressz, szorongás, fanatikus rajongás nem egészséges, és ebbe tönkremegy, belebetegszik idővel, ha nem változtat, ez meg tényleg így van - ki erősebb ki kedvesebb hangnemben közölte ezt, de senki nem volt rosszindulatú. A kérdező is érezte, hogy ez így nem jó hosszútávon. Kérdezőnek pedig: nagyon örülünk, csak így tovább! Szoktak lenni ingyenes workshoppok, stresszkezelő kurzusok is amúgy egyetemeken, de lehet facbeookon is szembejön, ha ilyen programokra rákeresel. Ne hagyd magad elbizonytalanítani a stressz által, és dolgozz az önértékeléseden, mert ez kulcs az élethez is!
2022. nov. 14. 11:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!