Ért egy nagy trauma, és elhatároztam, hogy szeretnék pszichológiát tanulni. 50 éves elmúltam, nem a munka a cél, csak pusztán érdekel, mindig is érdekelt. Milyen lehetőségeim vannak?
Pszichológiát felsőoktatásban tudsz tanulni, 3 év Bsc.
Ha csak hobbiként szeretnél vele foglalkozni, vannak nagyon jó, olvasmányos könyvek a témában.
Ne, ne legyél a sokadik, aki azért megy pszichológiai szakra, hogy magát meggyógyítsa. Nem működik így...
Azt javaslom, hogy kezdj el ismerkedni a területtel, és keress olyan irányzatot, amivel tudsz azonosulni (pl. tranzakció-analízis, egzisztenciaanalízis). Ezzel foglalkozhatsz sokat, megismerheted a kritikájukat is, és segít így értelmezni a világot jobban.
Az alapszakkal az a gond, hogy egy rakás dolgot összedobálnak, hogy legyen egy diplomára való három év után, a hallgatók meg minden kritika nélkül elfogadnak minden hülyeséget, ami csak elhangzik, és a vége egy katyvasz több ezer oldalnyi szárasz szakirodalom meghintve egy jó adag popszichológiával és városi legendákkal.
Értem, köszönöm szépen.
Nem az öngyógyítás a cél, arra megvannak a magam erői, csupán keresek valamit ami érdekel, betölti az űrt.
Alapozóként pl:
1. Pléh Csaba: Pszichológia [link]
2. Atkinson-Hilgard: Pszichológia [link]
Ha tovább is érdekelne, keresel egy egyetemi alapszakos tantárgytematikát és az ajánlott könyveket végigolvasod. Példaként én most a Károlyi egyetem pszichológia szakának tantárgyi tematikáját tudod mutatni (az egyházi témákat hagyd el, ha az nem érdekel): [link]
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!