Mernökként mondom, ha igazán okos lettem volna akkor az informatikát választom mivel abban van a legtöbb lehetőség.
2022. szept. 19. 05:38
4/15 anonim válasza:
Szerintem a programozók az igazán okosak. De ez nem azt jelenti, hogy azok is okosak akik egyetemre járnak. Én most azokról beszélek, akik kimagasló eredményeket érnek el a munkájukban
2022. szept. 19. 05:44
5/15 anonim válasza:
3-4,csakhogy az volt a kérdés, hogy a legmagasabb iq-jú emberek milyen szakon tanulnak.
2022. szept. 19. 06:31
6/15 anonim válasza:
Szerintem valamilyen természettudományi vagy erősen arra építő (orvosi, mérnöki, informatikai) szak.
Ami megköveteli a logikát, a rendszerben gondolkodást.
2022. szept. 19. 08:04
7/15 Kólauborkával válasza:
Én az orvosok tudását bármikor magam fölé helyezem, az a sok tanulmány….. szerintem átlagos ember nem tudja megtanulni.
2022. szept. 19. 08:38
8/15 anonim válasza:
Szerintem elég reális az amit az első belinkelt. Természettudományi szakon vagyok hallgató és így belelátva is a TTIK karon belül a legeszesebbek a fizika és matek szakosok általosságban. Kémián és biológián is sok okos ember van, viszont a nagyobb létszám miatt befértek a gyöngébbek is így rontják az arányt. Az hogy filozófiára okosak járnának-e meg gazdasági, hát ebben nem lennék annyira biztos.
2022. szept. 19. 10:19
9/15 anonim válasza:
8. Filozófia alatt ne azt lásd, amit ma szabad bölcsészet címen művelnek (tényleg nem a legélesebb kések járnak oda), hanem azt, ami valaha 30 éve még Magyarországon is volt a filozófia – önmagában már a filozófiai Logika tantárgy is atomfizika nehézségű volt... teljesen reális a filozófusok helyezése. (Még egyszer: ez Amerika, ahol nem annyira elqrvult az oktatási rendszer, mint itthon.)
A közgazdaságot benézted, nem GAZDASÁGI, hanem KÖZGAZDASÁGI képzést írtak (economics), ez itthon a mérnöki nehézségű GPME illetve a csak kicsit könnyebb AK szakokat takarja, ismerek egy tucat embert ezekről a szakokról, iszonyat okosak. Amerikában az economics nehézsége az nagyjából a statistics majornek felel meg, itthon ez kb. az alk. matekkal összemérhető, ahogyan a GPME is.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!