Miért indítanak olyan tanárszakokat mint a technika, hon- és népismeret, dráma, etika?
Figyelt kérdés
Nem hiszem hogy bárhol el lehetne velük helyezkedni.tegnap 21:12
1/5 anonim válasza:
a drámán kívül az összes felsorolt tárgyam volt iskolában. szakpárokat vesznek fel a tanári hallgatók, nem? pl. történelem + nép- és honismeret, magyar nyelv és irodalom + etika, szerintem ez nem ördögtől való, van egy sok óraszámos tárgya plusz egy kiegészítő
2/5 anonim válasza:
Kellenek ilyen tárgyak is, ezek nem feleslegesek.
4/5 anonim válasza:
Tessék? Ezek vannak az iskolában. Nyilván az iskolában el lehet vele helyezkedni. Oké, lehet hogy pl. nem minden iskolában van dráma meg hon- és népismeret, nálunk pl. hon- és népismeret szerintem nem volt egyáltalán, de dráma volt középiskolában.
Továbbá nálunk általános iskolában is volt technika, meg középiskolában is. Az etika pedig általában úgy van, hogy valaki vagy hittant vagy etikát választ. Szóval ezt a kérdést nem is értem, hisz most oké, lehet hogy szerinted nem hasznosak ezek a tárgyak, de az állításod, hogy nem lehet velük elhelyezkedni, az nem igaz, mert nyilván el lehet.
5/5 A kérdező kommentje:
Nem, nem azt mondom hogy nem hasznosak. Hanem azt, hogy ezeket a tantárgyakat mind tanultam, de egyiket se oktatta szaktanár. És nem is feltétele, pl. az etikát egy 60 órás képzést elvégzett oktathat, hon- és népismeretet a magyar, töri, föci tanár is. Általában ezeket az órákat vagy az ofő tartja, vagy olyan tanár akinek csak így jön ki az óraszáma. Keress rá, egyetlenegy etikatanár vagy hon- és népismerettanár álláshirdetés sincs, mert nem szaktanárokkal tartják az órákat.
tegnap 22:02
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!