Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Mit tanuljak, ha az irodai...

Mit tanuljak, ha az irodai munka és a jó fizetés vonz?

Figyelt kérdés

Igazából semmiből sem vagyok kiemelkedő. Nem beszélek túl jól egyik nyelven sem, matek, fizika, kémia nem az erősségem. De ennek ellenére mivel szorgalmas vagyok, általában (majdnem) mindent megtudok tanulni.

Olyan szakmát/diplomát szeretnék, ahol dolgozhatok számítógép előtt, bírom a papírmunkát, megy az aprólékos, monoton munka is. Kimondottan mindegy, hogy milyen területen végzem ezt, maga a munkakörnyezet vonz. Dolgoztam már hivatalban, de az ügyfélfogadás nem annyira vonz, inkább a háttérmunkát végezném.

Milyen olyan területek vannak, ahol ez megvalósul és a fizetés is jó?

Mert nettó 160 ezerért mezei köztisztviselőnek nem szeretnék vissza menni, mert max éhenhalni jó.

Jelenleg környezetvédelmi területen dolgozom, de kinn vagyok télen nyáron 8 órában, kihalálos alapon megy az irodai munka kiosztása, legfőképp protekciós alapon, a fizetés pedig itt is halál.

Pontom nincs túl sok, ilyen 360-70 környékén.

2022. szept. 15. 20:40
1 2
 11/19 A kérdező kommentje:

10

Rossz irányt vettünk. :) Maradjunk annyiban, hogy gyereket szeretnék nevelni. Ha már meg van a ház, akkor is el kell tartani magunkat. Ehhez sem elég nettó 200. De ne erről veszekedjünk.

Irodai melóhoz való szakmát kerestem, "jobb" fizetéssel.

2022. szept. 18. 10:02
 12/19 anonim ***** válasza:
23%
De házat nem fogsz 300k-s fizuból venni, értsd már meg. Az én 500k-s fizum is harmat hozzá. Talán ha találnék egy olyan feleséget ,aki megkeres ugyanennyit, akkor lenne esélyünk vagy 30 év hitellel. Te 300k-s fizuból kp-ra házat nem fogsz venni, max valami C-k lapta telepen a putri közepén.
2022. szept. 18. 10:05
 13/19 anonim ***** válasza:
80%
12#: Szerintem a Kérdező nem arra gondolt, hogy hitel nélkül majd házat/lakást vesz nettó 300 ezres fizetésből 😅. Csak kicsit jobban akar élni, mint az embereknek azon (nem kis) része, akik nettó 200 ezer Ft-ból kell, hogy megéljenek. És hidd el, vannak bőven, akik ennyit keresnek, akár diplomával is.
2022. szept. 18. 10:11
 14/19 A kérdező kommentje:

12

Felejtsd már el a házat, azzal én is tisztában vagyok. :D

A mindennapokra is kevés a nettó 200, nem érted? Basszus, ne válaszolj, ha nem a kérdésre teszed.

2022. szept. 18. 10:13
 15/19 anonim ***** válasza:
25%

A csináld amit szeretsz felelőtlen, de minimum hiányos tanács. Hasznos, ha olyanból tudsz megélni, amit szeretsz, de a szeretet (és a tudás is) gyakran kevés önmagában. A tudásodból megélni egy külön tudást igényel, amit a legtöbb szakma nem tartalmaz. Nagyon vállalkozó, de alkalmazottak is pont ezért nem tudnak megélni a szakmájukból, mert a tudásukból (jó) pénzt csinálni már egy másik szakma. Üzleti ismeretek, marketing, stratégia, stb. Alkalmazottként egy fokkal könnyebb, mint vállalkozóként. Még alkalmazottként sem elég csak a szakmádhoz érteni, mert ugyanúgy a szakmán túli tudás is kell hozzá, hogy olyan szakterületet, specializációt, tapasztalatot szerezz, amire komolyan fizető kereslet van a munkaerő piacon és meg is kell tudnod találni, aztán meggyőzni a fizetni képes és hajlandó keresletet róla, hogy téged válasszanak ki arra, hogy sokat fizessenek a tudásodért - aztán hogy úgy is érezzék, hogy megéri nekik és továbbra is fizessenek.

Tanulj közgazdaságtant, számviteli, könyvelést (a marketing is nagyon hasznos, de inkább csak ezek mellett, nem helyettük). Ezek mind nagyon keresett szakmák, rengeteg elhelyezkedési lehetőséggel és jól meg is fizetik az ilyen tudást - de a saját életedben is komolyan megtérülhet, ha egy kicsit okosabban tudod miatta szervezni az anyagiakat.

100 ezerrel magasabb havi fizetés évi 1,2 millió többlet bevétel. 10 év alatt 12 millió különbség. Persze csak akkor lesz ennyivel több pénzed, ha takarékoskodsz is belőle és nem költesz annyival többet a nagyobb fizetésből, gondolva, hogy most már megengedheted magadnak. Ha naponta csak 500 forinttal költesz többet (mindegy, hogy cigire, kávéra, sütire, mekire, vagy másra), az évi 180 ezret vesz ki a zsebedből, de apró tételekben nem érzed annyira soknak. Ha azt a napi 500-at (pláne többet) inkább félre tudod tenni, méginkább be tudod fektetni, abból előbb-utóbb akár komoly vagyon is lehet. Ha még értesz is az anyagiak működéséhez, nem laikusként, megérzésből csinálod, akkor pláne.

A saját lakás/ház népszerű életcél Magyarországon, de egyáltalán nem biztos, hogy igazán jó befektetés. Sokkal több rejtett költséggel tud járni, mint amivel számol az ember és még jobban megnehezíti a lakhely változtatást, ha olyan helyen találnál jobb, vagy jobban fizető munkát, vagy csak a gyerekek iskolai és egyéb lehetőségei miatt költöznél máshova. Lehet, hogy a környék és a levegő jó arrafelé, de vajon az egészségügy és az iskolák is? Tudnak majd a gyerekeid ott olyan szinten és olyan szakmát tanulni, amivel jól el tudnak helyezkedni, mikor már neked sem nagyon sikerül?

A szakma is sokat számít, de ugyanabban a szakmában is sokkal több állás lehetőség és jobb fizetések vannak más és más országrészekben. Amiért anyagilag és karrier lehetőségekben is komoly árat fizethetsz, ha nem akarsz költözni. Persze próbálj meg első sorban a saját környékeden találni jobb lehetőséget. De nem biztos, hogy bölcs ehhez minden áron ragaszkodni - pláne egy ennyire egyenlőtlen elosztású országban.

Egyik és másik munkahely között ugyanabban a szakmában sem csak 100e különbség lehet. Én épp most jártam úgy (de több más ilyen volt már a baráti körömben), hogy egy új helyen majdnem dupláját ajánlották, mint ami a szakmában amúgy mindenki szerint a normál fizetés és még a szokásos felső kategóriánál is bőven több. Persze ehhez kell egy jó szakma, komoly szakmai tapasztalat és szerencse is. Leginkább jó döntések, hogy megtaláld és megragadd a jó lehetőségeket és főleg elkerüld azokat a hibákat, amik jobban visszavetnek a céljaid elérésében, mint amennyit tanulhatsz belőlük.

2022. szept. 18. 10:56
 16/19 A kérdező kommentje:

16

Eddig semmire nem mondtam azt, hogy nem vagyok hajlandó csinálni, nem mintha a kommentek fele értelmes lenne és nem a tied, hogy "én mi a faxt képzelek, mire elég 300 ezer".

Nem ez volt a kérdés. Vedd úgy meg van a házam, van kocsim is. 300 ezret akarok keresni minimum, vidéken is, irodai melóval.

Mit kell hozzá tanulni? Ennyi volt a kérdésem.

Ehelyett te le csóró agyhalottazol mindenkit. :D

2022. szept. 18. 12:40
 17/19 anonim ***** válasza:
100%
Keresettebb közgáz végzettség meg mondjuk egy angol német nyelvtudás páros.
2022. szept. 19. 05:37
 18/19 anonim ***** válasza:
100%
Nekem nem ment a programozas se a penzugy igy lettem marketinges persze jo tanar kelelt hozza
2022. szept. 19. 05:56
 19/19 NTBS ***** válasza:
100%
Programozó, könyvelő.
2022. szept. 19. 16:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!