Minek tanuljak, ha a földrajz érdekel, és azt szeretem a legjobban?
Én meghagynám hobbinak...
Hasonlóan voltam én is, a fizikával. Megéri-e nagy mélységekben tanulni? Úgy voltam vele, hogy mérnökként is tanulhatom, ha akarom, lehet nem annyira részletesen, de a legtöbb szükséges matekot, így is megtanultam. Elolvasom a cikkeket, segítek a házikban, és ki tudja, lehet, hogy a munkám során is lesz rá szükségem...
Egyetértek az utolsóval.
Én is megjártam a "tanuljunk tovább a kedvenc tárgyammal" történetet, mondjuk én 1 hét után rájöttem hogy ez nekem lepkefing és semmit nem fogok vele érni. xD
Ha földtudományra szeretnél jönni, jobb, ha tudod, hogy matek is bőven kelleni fog. Én az eltére járok földtudományra, azon belül geofizika szakirányon vagyok. AZ első félévben mindenkinek van matek, előadás illetve gyakorlat is, ez még viszonylag egyszerűbb, de sokan már ezzel sem birkóznak meg. Ezután van specializáció választás, a fizika második félévben még azt hiszem mindenkinek van, talán a geográfusoknak nincs. Matek innen már csak a csillagászoknak, meteorológusoknak, és geofizikusoknak van, illetve később a fizika is, de mindkettő elég kemény.
Szóval ha matekozni nem igazán szeretnél, marad a geográfus, ami kb földrajz, a geológus, illetve a térképész. Utóbbival van a legnagyobb esély arra, hogy jól fizető állásod legyen, viszont ez igazából annak ellenére, hogy földtudomány alapszakról szakosodsz, lényegében az informatikai karhoz tartozik, szóval sok az infó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!