Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Melyik a legelismertebb egyetem?

Melyik a legelismertebb egyetem?

Figyelt kérdés

A kerekedelmi marketing kar érdekelne.

De hogy pontosítsak inkább úgy kérdezem melyik helyen ajánlott leginkább ezt tanulni, Corvinus / BGE-KKK / ELTE-GTK, vagy bőven jó a Debreceni Egyetem is? Azért ezeket említettem mert én ilyen helyeket néztem ki.

2022. szept. 11. 02:25
 1/7 anonim ***** válasza:
97%

Presztizs alapján Corvinus - ELTE - BME - BGE, PTE is jó. De a Corvinuson már nincs marketing alapszak.

Szerintem teljesen mindegy, hogy melyikre jársz, ha debreceni vagy, akkor emiatt ne verd magad külön költségekbe. Inkább azon iparkodj, hogy minél jobb gyakornoki helyet szerezz minél nevesebb nemzetközi cégnél. Ez a budapesti egyetemek legfőbb erőssége (több a lehetőség). De Debrecen sincs elveszve, nézz körül ott milyen lehetőségek vannak!

2022. szept. 11. 06:50
 2/7 anonim ***** válasza:
100%

Sztem a legtöbb esetben nem érdekel senkit se, hogy milyen egyetemen végezted el a szakot.

BP azért jó mert könnyebb kapcsolati hálókat koépíteni és sokféle munkalehetőség van.

2022. szept. 11. 09:38
 3/7 anonim ***** válasza:
25%

Ha elismert egyetemet akarsz, akkor nem a hazaiakon vergődsz, mert akárki akármit mond, egy kaptafa az összes. Persze, pár majom még hisz abban, hogy egy bmetől vagy egy corvinustól jobb szaktudása lesz, de ennek a kultusznak sok alapja már nincs.

Ha jó egyetemre akarsz menni, azért bizony fizetni fogsz. Ivy league. Ott kezdődnek a jó egyetemek, nem itthon. Ha nincs lehetőséged olyan helyre menni, ami ténylegesen jó, akkor meg az a működő stratégia, hogy olyan képzést választasz, ami nem emészti fel az összes időd, amíg odajársz, hanem tudsz mellette önállóan fejlődni, dolgozni abban, amiben jó akarsz lenni.

2022. szept. 11. 10:07
 4/7 anonim ***** válasza:
77%

3. “Ivy league. Ott kezdődnek a jó egyetemek, nem itthon.”

Ennyire max. húsvét hétfőn beb@szva szokás nagyot mondani…

A világ top egyetemei nem tartoznak az Ivy League körébe: Stanford, MIT, Oxford, Cambridge stb. stb. Valami égtelen nagy hülyeséget mondtál.

2022. szept. 11. 11:21
 5/7 A kérdező kommentje:

Pedig szerintem ezek az itthoni egyetemek sem rosszak. Nyilván nem világszintűek, de ilyenek hogy Corvinus, ELTE elég nevesek itthon, ezek nagyon jó egyetemeknek számítanak.

Ilyen felfogással senki ne itthon tanuljon hanem mindenki menjen külföldre :D Nem véletlen vannak ezek az egyetemek, elég jók.

Mondjuk ami előnyt jelenthetne ezekben, hogy vannak angol nyelven tanulható szakok is ami azt jelenti, hogy külföldön is elismert diplomát kapsz. Mondjuk most szerintem a te véleményed alapján ez se számít semmit nyilván..

De én azért annyira nem állok vele ilyen mester szinten hogy az anyanyelvem helyett angolul tanuljam a szakot.

2022. szept. 11. 11:30
 6/7 anonim ***** válasza:
100%
5. Valóban jobbak a nagynevű egyetemek, de ki lehet jutni ösztöndíjjal nagyon jó egyetemekre, és vannak top 100 holland, belga stb. egyetemeken profi 1 éves mesterszakok nagyon olcsón.
2022. szept. 11. 11:33
 7/7 anonim ***** válasza:
100%

Senki sem mondta, hogy rosszak. De nem jobb egy bme mint egy de/elte/szte. Nem érdemes közöttük különbséget tenni, oda kell menni, de ami közel van és ahol van a célodnak megfelelő szakirány például.

Mindenki telibefossa, hogy melyiken végeztél, amíg hazai egyetemről van szó. Ha itthon helyezkedsz el, azért, ha nem, akik meg azért.

Egy kaptafa. Max azoknak a szemében nem, akik egyik vagy másik helyre jártak. De olyanok alatt hidd el, nem akarsz te dolgozni.

2022. szept. 11. 11:40

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!