Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Hogy érdemes szakmát/munkakört...

Hogy érdemes szakmát/munkakört választani egy fiatalnak manapság?

Figyelt kérdés
Rengeteget töröm rajta magamat, hogy a gyógyszerész vagy a közgazdász szak közül melyiket válasszam. Egyszerűen úgy érzem nagyon nehéz döntés. Mindkettőnek megvan a pro és contra-ja de még így se tudom hogy melyiket kellene választani. Mostanába eldöntöttem hogy rengeteget szeretnék emberileg is fejlődni és nagy glow up tervezek magamnak. Szeretném magamból a lehető legtöbbet kihozni és tényleg olyan életet élni és olyanná válni aki mindig is akartam lenni (emberileg, felfogásilag) és néha azt érzem ehhez a közgáz többet tudna hozzáadni de mi van ha mégse leszek elégedett azokkal a lehetőségekkel amiket az a diploma tudna nyújtani és mi van ha ez csak egy hirtelen fellángolás. A gyógyszerész diplomában az tetszik hogy bárhol bármikor el tudok vele helyezkedni és egy olyan biztos megélhetést biztosít ami hihetetlen már pályakezdőként is, nem hogy ha még ki is mennék külföldre dolgozni majd. Azonban 5 év kőkemény seggelés, magolás az oda vezető út amivel probléma nincs is hiszen ha ezt akarja az ember akkor ezt el kell fogadni, de nem tudom mennyire lennék boldog így 5 évig. Egyébként nem sok az 5 év, de azért fontosak a mindennapok és az hogy hogy ülsz neki v hogy állsz hozzá. A közgáz nagyon elősegítené a lelki fejlődésemet hiszen egy teljesen más életforma mint a gyógyszerész. Mondhatni könnyebb de én nem feltétlenül azért választanám, hanem mert néha úgy érzem akkor boldogabb lennék. De félek azt választani nehogy később megbánjam. Közbe meg ott áll előttem az az egyszeri lehetőség az életembe hogy a gyógyszerésszel legyen egy komoly diplomám amit mindenhol megbecsülnek és később 25-30 évesen majd azt mondom igen még jó hogy nem mondtam le róla és akkor lehet teljesen másképp látnám már az egészet mint most. Anyukám szerint a közgázos terveim hiú ábrándok és most nagyon gyerekesen látom az egészet és később szerinte megbánnám hogy a “könnyebbik” utat választottam, csak éppen én most úgy érzem hogy rengeteg akarok változni és fejlődni az életbe pl a saját magammal való önképpel is és hogy minél jobban érezzem magamat a bőrömbe. De mi van ha ez az egész ez az álom vagy elképzelés nem éri meg azt hogy legyen egy biztos jövőm és erős diplomám?

2022. szept. 4. 18:34
 1/6 anonim ***** válasza:
29%
Gyere ki Ausztriába építkezésre, 3 év alatt összejön saját házra.
2022. szept. 4. 21:26
 2/6 anonim ***** válasza:
84%

Végezd el a közgázt, könnyeben fogod tudni kezelni a mekiben a pénztárgépet!

Viccet félretéve a közgáz diploma után sokkal többmindent tudsz majd csinálni. Gyógyszerész végzettséggel gyógyszerész lehetsz, más nem. Közgáz végzettséggel ha jól sáfárkodsz a tudásoddal 35-40 éves korodra hülyére keresheted magad. És akár vehetsz magadnak egy patikát is. Vagy bármi mást amihez sok pénz kell.

2022. szept. 4. 21:47
 3/6 A kérdező kommentje:
Épp ez az hogy én gyógyszerész közgazdász lennék ha ezt az irányt választom, mert a gyógyszerész diploma után elvégeznék egy másod diplomát ami a gyógyszerész közgazdaságra specializálódik. Tehát én igazából ígyis-úgyis a gazdaságban képzelném el magamat csak az egyik specifikusabb.
2022. szept. 4. 21:59
 4/6 anonim ***** válasza:
100%
Mindkettő jó azt válaszd, amit jobban akarsz. De a közgazdász alatt mit értész? Nem mindegy hogy alk. közgazdaság vagy egy sima gazdaság menedzsment szak a kiszemelt. Egyébként mindkettő nehéz lesz a maga módján, ne ez alapján ítélj :)
2022. szept. 5. 09:27
 5/6 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat! Gazdaság és menedzsment, vagy kereskedelem és marketing lenne a cél. Szerintetek ezekben mennyi a potenciál? :)
2022. szept. 5. 10:59
 6/6 anonim ***** válasza:
69%
Ha tudsz angolul, lelkes vagy és hamar munkába állsz egyetem alatt, akkor jó, amúgy elég sokan végeznek, kell egy nagyfokú szerencse a sikerhez.
2022. szept. 5. 14:40

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!