Miért térnek el hosszban nagyon az érettségi vizsgakövetelmények? A kémia miért hosszabb drasztikusan az összes többinél?
Figyelt kérdés
Magyar nyelv és irodalom, 16 oldal
Történelem 24 oldal
Matematika 26 oldal
Fizika 36 oldal
Biológia 44 oldal
Kémia 98 oldal
febr. 7. 23:44
1/9 anonim 

válasza:

Például mert sokkal részletesebb, és hosszan tartalmazza a részletes értékelési szabályokat is. Ez nem jelenti azt, hogy többet kell tudni.
2/9 anonim 

válasza:

Az irodalomban nincs részletesen leírva 20 db kémiai kísérlet.
3/9 anonim 

válasza:

Jópár éve (2018 körül) még 60 oldalas volt, már az is eléggé hosszú volt. De valóban eléggé részletes, minden fogalom szerepel ott, ami szóba kerülhet.
4/9 anonim 

válasza:

#3,akkor még nem volt benne a vizsgaleírás a vizsgakövetelményben. Almát a körtével.
5/9 A kérdező kommentje:
De akkor az irodalom, töri, matek, és a kísérleteket tartalmazó fizika miért olyan rövid?
febr. 9. 22:00
6/9 anonim 

válasza:

Mert nem lehet összehasonlítani őket.
7/9 A kérdező kommentje:
Nem lehet? Mondjuk a terjedelmüket elég jól össze tudtam hasonlítani, viszont nem tudom megmagyarázni.
febr. 10. 10:19
8/9 anonim 

válasza:

Igen, a terjedelmüket igen. És ez a lényeg?
9/9 anonim 

válasza:

Szerintem ha az összes tárgyból felkészülsz az emelt érettségire, akkor pontosan fogod tudni, miért ilyen a követelmény. De legkésőbb, ha az összesből elvégzed a tanárszakot, és megérted a tananyag összeállításának az eltérő logikáját. Én se értem, miért pont akkor az atomerőműveket szabályozó előírások terjedelme...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!