Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Dolgozzak egy évet az egyetem...

Dolgozzak egy évet az egyetem előtt?

Figyelt kérdés

Úgy alakult, hogy ki kell hagynom egy évet mielőtt egyetemre mennék. És most adódott egy klassz álláslehetőség, abban a városban ahova egyetemre is mennék. Sajnos ha minden nap átjárok itthonról az nagyon húzós lenne anyagilag, még úgyis megérné, de nem annyira. Ezzel a melóval havi 120 ezret kereshetek, a helyközi bérlet viszont 49.000 Ft:S De találtam albérletet havi 25 ezerért. Szóval ha ha 120at keresnék és 25öt költenék lakásra, akkor még mindig maradna 95 ezer forintom. Ebből vmennyit haza tudnék adni, így segíteném a szüleimet és még vígan megélnék belőle én is. Igaz így nem laknék otthon, de anyagilag az egész család jobban járna. Szerintetek?

19/L

2010. szept. 25. 00:41
1 2
 1/12 Morals válasza:

Szerintem ragadd meg a lehetőséget, nagyon fontos a tapasztalatszerzés. Én bánom, hogy nem melóztam semmit egyetem előtt, igy úgy élek kb mint egy herceg lol. De legalább van önkritikám;)

Fogd fel úgy, mint tapasztalatszerzést, de az egyetemre feltétlenül iratkozz majd be. Manapság tudod diploma nélkül (különösen magyar viszonyok között) nélkül nagyon nehéz boldogulni, sokszor még azzal sem.

2010. szept. 25. 00:49
 2/12 anonim válasza:
0%
sztem ne dolgozz, ma már nem divat a munka. Élősködj a szüleiden, az a divat...
2010. szept. 25. 01:19
 3/12 anonim ***** válasza:
Jó ötlet, leginkább azért, mert lenne egy éved arra, hogy belerázódj a házimunkákba, főzésbe, megismernéd a várost, netán néhány barátot is szereznél, így aztán nem éreznéd akkora sokknak az egyetem kezdetét, és talán még plusz motivációt is nyernél a tanuláshoz... Veszítenivalód viszont nincs, bátran vágj bele! Szüleid mit tanácsolnak, nem "féltenek túl"?
2010. szept. 25. 06:49
 4/12 anonim ***** válasza:
51%

25 az albérlet + a REZSI!!!!

mindenképp mennék a helyedben, mivel egyrészt így folyamatos a TB-d + lesz mit beírni az önéletrajzodba egyetem után, és nem abszolút pályakezdőként indulsz ;)

2010. szept. 25. 07:33
 5/12 anonim ***** válasza:
24%
ne dolgozz. arra ráérsz még. inkább suli, amíg még "formában" vagy.
2010. szept. 25. 07:52
 6/12 A kérdező kommentje:

25 és benne van a rezsi!!!

De sajna le lettem szavazva itthon:( úgyhogy nem megyek sehova:(

Pedig nagyon jó lett volna,de hát ennyi...

2010. szept. 25. 12:12
 7/12 anonim ***** válasza:
100%
Ne legyél buta!!! Egy évet mit csinálsz otthon? Legyél egy kicsit önálló. Elhiszem, hogy a szüleid féltenek de ne hagyd elmenni ezt az alkalmat. Lehet, hogy belerázódsz a munkába és az egyetem alatt is tudsz dolgozni. Sok embernek egyetem után sem adódik ilyen nagyszerű alkalom.
2010. szept. 25. 14:58
 8/12 A kérdező kommentje:
És mégis mit csináljak ha szerintük marhaság? Egyszer már kiálltam velük szembe és nem hagytam h lebeszéljenek a terveimről és csúfos kudarcot vallottam az egyetemmel, ezért kell most egy évet kihagynom. Mégegyszer nem csinálhatom meg ezt. És a legrosszabb, hogy egyszerűen nem tudom nekik megmagyarázni, hogy miért akarok mindenáron elmenni dolgozni. Úgy értem, hogy magyarázzam meg nekik, hogy úgy érzem egy percig nem tudok tovább otthon lakni, mert egyszerűen megfulladok. Nem tudom miért érzem ezt, mert ők abszolút nem éreztetik velem, hogy felesleges vagyok otthon, vagy hogy lógok a nyakukon.
2010. szept. 25. 15:14
 9/12 anonim ***** válasza:
Nem értem a szüleidet...nálunk ha ilyesmi probléma van egy darabig próbálnak lebeszélni de amikor látják, hogy hajthatatlan vagyok akkor beismerik, hogy tényleg ezt akarom és igyekeznek támogatni. Egyszerűen a te életed és nem lesznek mindig ott, hogy tanácsot adjanak. Mondjuk szülőkkel nem jó összeveszni, főleg ha más városba költözöl, még ismerősök sem lesznek. Ilyenkor jó ha az embernek van akire támaszkodni.
2010. szept. 25. 18:59
 10/12 anonim ***** válasza:

Ha nem engednek dolgozni, akkor mégis mit akarnak? Téged eltartani, te meg otthon vakard a hátsódat? Teljesen nyilvánvaló, hogy aki nem tanul, az dolgozik, és baromian örül, hogy van munkája. Hacsak nem valami gyanús dologról van szó, amitől a szüleid jogosan óvnak.

A 25 ezres albérlet rezsivel az nem lehet valami szuper hely!

2010. szept. 25. 22:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!