Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Jól tettem, hogy egyetemre...

Jól tettem, hogy egyetemre jöttem, vagy jobban jártam volna egy szakmával?

Figyelt kérdés

Nemzetközi gazdálkodás szakra járok, de bizonytalan vagyok az egészben. Sok közgazdász van, nem tudom, hogy mennyire lesz könnyű elhelyezkedni, meg a fizetés sem olyan magas már. Nincs már olyan nagy presztízse közgazdásznak lenni, mint régen volt.

meg én Budapesten tanulok és számomra nem vonzó a városi lét. Vidéken akarok dolgozni, de inkább Pesten vannak a lehetőségek. Én viszont semmiképp sem akarok itt maradni.

Lehet, hogy egy szakmával könnyebb dolgom lett volna

2022. aug. 29. 02:26
 1/4 anonim ***** válasza:
67%

Ez nem egyetem vagy szakma kérdés, hanem terület és tudás.

A villanyszerelő szakma például jól megy, de a villamosmérnökök is hülyére keresik magukat (még jobb munkakörülmények között, mint az előbbi).

A szabadbölcsész szakosok meg nehezen boldogulnak, csak úgy, mint az okjs apjafasza aktatologatók (nem ismerem azokat a képzéseket).

2022. aug. 29. 03:49
 2/4 anonim ***** válasza:
92%

A nemzetközi gazdálkodás toronymagasan jobb képzés, mint bármilyen szakma, beleértve a sztárszakmákat (villanyszerelő, autószerelő stb.).

A nemzetközi gazdálkodásosokból lesz az igazgató, az OKJ-sekből meg a melós.

Igen, vidéken is vannak vállalatok, ne aggódj. És van kereskedelmi tevékenység. Egy melós nem fog neked egy konténernyi herkentyűt rendelni kínából, mert fogalma sincs, hogy kell, angolul se tud annyira (igaz, a kínaiak sem :D), de a kifejezéseket sem ismeri. A melós nem fogja a magyar terméket eladni nyugaton.

Az intelligens melós, ha céget alapít, és nemzetközi tranzakciókat szeretne csinálni, akkor pont hogy felvesz egy nemzetközi gazdálkodásost, aki mindezeket megcsinálja helyette.

Mert félreértés ne essék, falun is kell a marketing, a termékfejlesztés, az árazás, a beszerzés, az értékesítés, a könyvelés stb. stb. Még ha valakinek búzaföldje van, oda is kellenek mindezek.

Túl van misztifikálva ezen az oldalon a fizikai munka, de valójában a szellemi munkában jóval nagyobb lehetőségek vannak. Ez nem azt jelenti, hogy a fizikai munka ne lenne értékes (mert az, nagyon is), de nem igaz az, hogy jobban jár a fizikai munkás a szellemi munkásnál.

Egyébként tanulhatsz fizikai munkát egyetem után is, nincs ez megtiltva.

2022. aug. 29. 05:55
 3/4 anonim ***** válasza:
75%
Nem muszáj egyből közgazdásznak menni... például elég ha megnézed milyen tárgyaid vannak, és azokból is kiindulhatsz. Például tanulsz statisztikát, lineáris algebrát stb.. az például már egy nagyon jó kiindulási pont egy data analyst álláshoz, ahol rengeteget tudsz keresni. De rengeteg irányba elindulhatsz.
2022. aug. 29. 09:03
 4/4 anonim ***** válasza:
100%
Milyem szakma érdekelne?
2022. aug. 29. 12:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!