Szerintetek mennyi esélyem van bekerülni ezekre az
egyetemekre?
Figyelt kérdés
Sziasztok!Jövőre fogok érettségizni és őszintén szólva nem igazán tudom hogy hogyan tovább.Ami biztos,hogy nem szeretnék még elmenni dolgozni(semmi bajom a munkás emberekkel,sőt nagyon tisztelem őket)de én még nem szeretnék dolgozni.Ehelyett a továbbtanulás felé kacsintgatok,és szeretnék mindeképpen Budapesten tanulni.Jelenleg egy kis faluban élek a családommal születésem óta.Szeretek itt lakni,viszont régóta nagy álmom a fővárosi élet.Rendőrnek tanulok Szombathelyen,de nem ezen a pályán szeretnék elhelyezkedni.Ami szóba jöhet,és ami leginkább érdekel az a kommunikáció és médiatudomány szak,valamint a Testnevelési egyetem.Tavalyi tanévben nem lett valami jó átlagom 3.9,viszont ezt megelőző években 4.2-4.5 között volt az átlagom.Ilyen tanulmányi eredményekkel szerintetek van esélyem bejutni valamelyik egyetem/szak egyikére.A szüleim nem hisznek bennem,azt mondják hogy miért akarok ennyire továbbtanulni,ők inkább a munkát erőltetik...
2022. aug. 26. 19:28
1/10 A kérdező kommentje:
27/F
2/10 A kérdező kommentje:
*17/F bocsánat😅
3/10 anonim válasza:
A Testnevelési Egyetem jó ötlet (jobb, mint a kommunikáció). Nézegesd meg, tavaly milyen pontszámok voltak, és számolgasd át, hogyan tudsz kb ennyit +5-10 pontot összeszedni.
2022. aug. 26. 20:15
4/10 A kérdező kommentje:
Rendben köszi a választ!
2022. aug. 26. 20:20
5/10 A kérdező kommentje:
Meg is néztem...60 pontot ír,ez lehetséges?
2022. aug. 26. 20:25
6/10 anonim válasza:
Nem, az mesterszak lesz. De nagyon alacsonyak a pontszámok.
Köszönöm!És mi a helyzet a kommunikáció és médiatudomány szakkal?Mert elég sokat olvastam róla többek között itt gyk-n is és valamiért mindenki fikázza meg "büfészaknak" tartja.
2022. aug. 26. 21:18
8/10 anonim válasza:
Nem lenne egy rossz szak, de hatalmas belőle a túlképzés, mivel mindenki pszichológiára vagy kommunikációra megy, aki “humánosnak” gondolja magát (és nem színésznek vagy művésznek megy).
Ha feltuningolod magad médiagyártásból, online kampányokból stb. akkor lehet vele valamit kezdeni, de ebben a műfajban a kereskedelem és marketing szak sokkal piacképesebb és szakmailag is jobb.
2022. aug. 26. 21:33
9/10 A kérdező kommentje:
Igazából műsorvezető,műsorkészítő vagy valami hasonló szeretnék lenni
2022. aug. 26. 21:35
10/10 anonim válasza:
Ezek vannak a tv2 oldalán is, ott egy összeg befizetese után kapsz képzést.
Aki komm médiát végez általában nem musorvezeto lesz hanem valahol a marketingben helyezkednek el, a musorvezetohoz ismertség kell első sorban
Húgom is annak tanul egyetemen, csak ő Spanyolországban, ő is a tv-ben szeretne majd szerepelni, ott kicsit máshogy van az oktatás, de még ő sem tudja hogy mi lesz.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!