Mit csináljak ebben a helyzetben? Nem vettek fel koliba.
Figyelt kérdés
Nemrég tudtam meg, hogy az egyetemre ,amire jelentkeztem a koliba nem vettek fel, pedig több mint 200 km-re élek tőle. Ez most augusztus végén derült ki, addig pedig nem tudok összeszedni annyi pénzt, hogy albérletet tudjak kivenni, mikor szeptember első hétvégéjén már költözni kellene. Így passziválni szeretném az első félévemet a PTE-n, viszont én már a bejelentkezésnél aktiváltam azt, mivel nem volt olyan opcióm, hogy nem vesznek fel kollégiumba a távolság és a szociális helyzetem mellett. A státuszt nem engedi módosítani a Neptunban. Közben rájöttem, hogy mégsem mennék olyan messzire egyetemre, inkább jelentkeznék Budapestre. Kihagynék egy évet, hogy dolgozzak, megcsináljak még egy nyelvvizsgát közben. Szóval újra felvételiznék a 2023 szeptemberében induló képzésekre. A PTE-n megszüntetném a hallgatói jogviszonyomat, viszont azt legkorábban október elején tehetem, de a a státuszt nem engedi módosítani a Neptun, viszont a beiratkozáshoz csak elektronikusan nyújtottam be a kérvényt, ha postára nem adom fel, akkor érvényét veszíti? Mit csináljak?2022. aug. 26. 10:27
11/13 anonim válasza:
Ha nem vesznek fel kollégiumba várólostára kerülsz. Kérdezz utána hányadik vagy a várólistán, ha első 20-30-ban benne vagy 1 hónapon belül lesz kolid.
12/13 anonim válasza:
Azt láttad, hogy lehet albérlettámogatást is megpályázni?
13/13 anonim válasza:
Ha esetleg beadtad a rektori méltányosságit, de elutasítottak, akkor mindenképp jelentkezz várólistára, nekem másnap írtak, hogy kaptam helyet. Egy próbát megér!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!