Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Mit csináljak ha szeretnék...

Mit csináljak ha szeretnék továbbtanulni idén de a koronavírus miatt hátrányos helyzetbe kerültem és csak olyan rendeleteket hozott a kormány amibe én pont nem esek bele?

Figyelt kérdés
A probléma röviden az lenne, hogy mar rendelkezek írásbeli nyelvvizsgával (2019.június) és most szerettem volna menni 2020. Áprilisba szóbelizni. A vírus miatt a vizsgakp-t nem rendezte meg a nyelvvizsgákat, és legközelebb augusztusban lesz lehetőség elmenni vizsgázni. A probléma az, hogy azt már nem tudom júli 9-i becsatolni a felvibe. 2020ban hoztak kimondottan a virushelyzet miatt olyan változásokat hogy a 2019/2020 TANÉV-ben aki elkezdte de nem tudta befejezni a nyelvvizsgát viszont résznyelvvizsgával rendelkezik, annak beszámítják ugyanúgy mintha komplex lenne és megkapja a 28 pontot. Konkrétan én már hónapokkal ezelőtt befizettem a vizsgadíjat, nem tehetek róla hogy nem mehettem el vizsgázni. Ráadásul nekem pont a szóbeli hiányzott amit sehol nem tartottak meg. Direkt nem az utolsó pillanatra hagytam a nyelvvizsgát sem hogy még májusban egyszer meg tudjam probálni ha nem sikerülne elsőre. Mások olyan kedvezményeket kaptak, hogy akár 15 éve nem tudtak/akartak nyelvvizsgát szerezni, mégis egyik napról a másikra megkapták.. akkor akik most a virus alatt vizsgaztak barmibol, csak irasbelit kellett tenniuk... azt gondolom erre az opciora (az esetemre) nem gondoltak, és nagyon szomoru vagyok mert szuksegem lenne a pontokra és nem szeretnék jövő szeptemberig várni a sulival. Keresztfelevesen pedig nem fogják inditani a szakot vagy ha igen nem abban a suliba ahova en menni szeretnek. Még annak is örülnék ha csak a felét, 14 pontot kapnék. Kihez fordulhatnek? Más is járt így vagy csak én vagyok ilyen szerencsés?
2020. jún. 23. 11:14
Sajnos még nem érkezett válasz a kérdésre.
Te lehetsz az első, aki segít a kérdezőnek!

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!