Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Megéri a történelem fakt?

Megéri a történelem fakt?

Figyelt kérdés
Nem túl jó a memóriám,de szinte ez az egyetlen tantárgy amiről úgy gondolom, hogy talán menne. Amit megtanultam, mindig csak addig tudtam amíg dogát írtunk belőle. Szóval körülbelül 0 tudással vágnék neki. Ebből szorgalommal még lehet valami?

2022. aug. 25. 10:51
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Ha történelemből szeretnél emeltezni, vagy olyan területen továbbtanulni, ahol ez a tudás hasznos lesz, akkor megéri. Ellenkező esetben csak magadat szívatod vele.
2022. aug. 25. 10:52
 2/8 anonim ***** válasza:
87%

Mik a hosszútávú céljaid? Szép meg jó töri faktra járni, de miért mennél oda? Milyen szakra akarsz menni (feltételezem, hogy emeltezni akarsz egyetem miatt)?

Nekem megérte, mert felvételi tárgy volt a kiszemelt szakon, és akármennyire is kevés köze volt hozzá, ilyenkor egyedül az számít, hogy sok pontot érj el a felvételin. Annak viszont nincs sok értelme, hogy csak úgy emeltezel töriből, mert nincs jobb ötleted, aztán jövőre meg megkérdezed, hogy milyen szakokra jó a töri emelt (pont most volt itt hasonló kérdés, mindenki írta a kérdezőnek, hogy fordított logikával dolgozik). Először találd ki, hogy milyen szak érdekel, aztán nézd meg, hogy mi kell hozzá. Ha jó hozzá a töri, és úgy érzed, viszonylag jól menne, akkor hajrá, de ne a középiskolai tárgyak alapján válassz magadnak munkát a következő 40 évre.

2022. aug. 25. 11:04
 3/8 anonim ***** válasza:
Ha nem érdekel a történelem, akkor nem.
2022. aug. 25. 11:05
 4/8 A kérdező kommentje:
Itt inkább az elvégezhetőség a kérdés, semmi tudással. Viszont valószínűleg jogi/gazdasági vonalon mennék tovább suli után, tehát kellene a történelem.
2022. aug. 25. 11:19
 5/8 anonim ***** válasza:
100%
Jognál az valóban előnyös, gazdasági szakoknál irreleváns.
2022. aug. 25. 12:17
 6/8 anonim ***** válasza:
50%

#5 Nem tudom, én már jó rég érettségiztem (15 éve), de akkor matek-töri emelt szintet kértek közgáz szakokra.

Kérdező, pocsék hosszútávú memóriával nem gondolkodnék jogon. Nem fog menni. Sőt, én a felsőoktatást is megfontolnám úgy általában. Lehet, hogy jobban járnál valami szakképzéssel. Ahol valami kétkezi munkára tanítanak meg. Asztalos, villanyszerelő, burkoló, vízvezeték szerelő, szobafestő, kőműves, stb. Ezekre hatalmas a kereslet, nagyon nehéz jó és korrekt szakembert találni. És talán könnyebben tanulnál meg olyat, ahol nem csak ülni és magolni kell, hanem gyakorlatban csinálsz valamit.

2022. aug. 25. 14:49
 7/8 anonim ***** válasza:

Félre ne érts, a felvételihez jó tud lenni a töri (jelenleg is választható), de az egyetemen belül nagyságrendileg kevesebb hasznát fogja venni, mint venné jogon, vagy mint amennyire egy mateknak vagy angolnak venné hasznát.

2022. aug. 25. 14:52
 8/8 anonim ***** válasza:

Úgy érted, hogy nem tudja visszamondta Ómagyar Mária siralmát az érettségire? Akkor kerülje el a magyar közoktatás, felsőoktatás és a szakképzést ámblok.

2022. aug. 28. 14:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!