Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Külföldi egyetemen van korhatár?

Külföldi egyetemen van korhatár?

Figyelt kérdés
Japán érdekel elsősorban.Nyelvet szeretnék majd tanulni egy japán egyetemen.Megoldható,hogy bármiféle támogatás(pl.egy magyar egyetem támogatása nélkül) nélkül jelentkezek egy japán egyetemre?Van korhatár?

2022. aug. 21. 18:58
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Nem, szerencsére a 1999. évi Mexikóvárosi egyezmény §2.12 cikkelye megtilt a felsőoktatási intézmények részére mindenféle felvételi korhatárral kapcsolatos korlátozást.
2022. aug. 21. 19:43
 2/6 anonim ***** válasza:
100%

"a 1999. évi Mexikóvárosi egyezmény §2.12 cikkelye megtilt a felsőoktatási intézmények részére mindenféle felvételi korhatárral kapcsolatos korlátozást"

Alsó meg felső korhatárt is? Vagy hogy van ez? Én már jóval azelőtt is azt hittem, hogy felső korhatár nincs...

2022. aug. 21. 19:51
 3/6 anonim ***** válasza:
100%
És egyébként melyik országok írták alá ezt az egyezményt? Mert nem biztos, hogy mindegyik...
2022. aug. 21. 19:51
 4/6 anonim ***** válasza:
32%
Hogy akarsz kimenni, ha nem tudsz angolul utánanézni annak sem, hogy mik a lehetőségeid? Ez tipikusan olyan kérdés, amit nem a gyakorin válaszolók fognak neked megmondani. Én személy szerint régen hallottam olyat, hogy elvben nincs limit, gyakorlatilag viszont sokkal többet mérlegelnek idősebb emberek felvételénél.
2022. aug. 21. 20:51
 5/6 anonim ***** válasza:
34%
én azt hallottam, hogy az orvosi egyetemeken a 40+-osokat tartják túlkorosnak, mert nekik már kevés lehetőségük van komolyabb pályát befutni
2022. aug. 21. 21:06
 6/6 anonim ***** válasza:
100%

"a 40+-osokat tartják túlkorosnak"

Az mindegy, hogy ki kit minek tart. Egy 50 éves orvos még akár évtizedekig segítheti a többi embert.

2022. aug. 21. 21:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!