1 évem van még a jogi egyetemig, mit csináljak?
Sziasztok! Jogi egyetemre szeretnék jelentkezni jövőre, viszont ahhoz, hogy felvegyenek sajnos muszáj vagyok kihagyni 1 évet, hogy szerezzek 1 emelt szintű érettségit.
A kérdésem az lenne, hogy ebben az 1 évben mit tudok kezdeni magammal. Hova vesznek fel friss érettségist ami nem diák munka?
Esetleg van valamilyen intézmény ahol 1 év alatt valami gyorstalpalót kapok a jogról? Tudnak nekem valami hasznosat tanítani?
Nem tudom mekkora városban laksz, nekem több ismerősöm sima érettségivel a tescoban dolgozott. A cukrászdák, a fagyizók szintén nem rosszak. Ha van jogosítványod, akkor akár ételfutár is lehetsz.
Én nem feltétlenül látom értelmét a jogi előkészítőnek. Fogalmam sincs mit taníthatnak ezeken a “gyorstalpalókon”, de szerintem sokkal jobban érthető lesz az anyag, ha azt akkor adagolják,amikor kell. Rengeteg minden egymásra épül, sok összefüggés van. A Debreceni Egyetemen tételes jogot nem is tanítanak az első évben, csak az alapokat fektetik le.
Üdv, egy negyedéves joghallgató.:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!