Két alapszak egyszerre? Tapasztalatok? Hogyan csinálnátok?

Figyelt kérdés

Az a “baj”, hogy rengeteg minden érdekel. Gimnáziumban is jó tanuló voltam, de alig volt tantárgy, amit szerettem, aztán gimi végére rájöttem, hogy ez a terület is érdekel, az is, amaz is, de mindent nem lehet…

Ami nálam nagy szerelem, azok a nyelvek, főleg egy konkrét nyelv, de most részleteket nem írnék. Sokáig tanár akartam lenni, de most már egyre jobban elbizonytalanodom ebben, nagyon feldühít a tanárok és az oktatás helyzete, iskolában tuti nem tanítanék, most már egyedül csak a magántanítás jöhet szóba nálam. Esetleg később szakfordítói elvégzése, de mást nem nagyon tudnék kezdeni a nyelvvel.

Érdekel a pszichológia is, de nem akarok pszichológus lenni, így nem sok értelme lenne. Valamennyire a jog is érdekel, alapvető jogi tantárgyakat szívesen tanulnék/tanultam volna, de jogi egyetemre nem mennék, oda nagyobb motiváció kell.

Mostanában egyre jobban elkezdett érdekelni a közgáz.

Nyelvszak+közgáz lenne a két alapszak. Csúsztatva kezdeném, nem egyszerre.

2022. júl. 30. 08:26
1 2
 11/12 A kérdező kommentje:
Amúgy az a lány, akit említettem, 2017-ben érettségizett, akkor kezdte a fizika és a francia szakot is, fizikából 2020-ban diplomázott, az előírt 3 év alatt, franciából 2021-ben. 2019-ben kezdte a pszichológiát, ami 2021-ben lett meg neki. Tehát elvileg volt időszak, amikor 3 szakra is be volt iratkozva, ezt mondjuk már én sem értem hogy lehet kivitelezni. És teljesen normális lány, nincs kiégve meg semmi.
2022. júl. 30. 14:52
 12/12 anonim ***** válasza:
100%
Én is voltam három szakra beiratkozva, de többnyire csak kettőre jártam egyszerre. Ha nagyon rokon szakok, akkor lehet egyszerre csinálni, ha teljesen mások, akkor csak akkor, ha két tingli-tangli szak. Hardcore szakokból (például orvosi, mérnöki, jogi) jobb inkább azt az egyet rendesen csinálni.
2022. júl. 30. 20:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!