Romániában,ha liceumban bio-kémia szakos voltam mehetek tovább jogi egyetemre Romániába?Magyarországra mehetek?
Igen, Romániában a jogi egyetem elvégzését semmilyen mértékben nem befolyásolja az, hogy milyen osztályt végeztél.
A két leghíresebb (és legértékesebb diplomát adó) jogi egyetem a Babeș-Bolyai Tudományegyetem, illetve a Bukaresti Egyetem. Jogot mind a kettőn csak románul lehet hallgatni, a Babesen elvétve vannak magyar tárgyak (pl. nemzetközi és EU-jog).
Felvételi:
- Kolozsváron a Babesen 50% érettségi átlag, 50% pedig egy egy órás logikai teszt;
- Bukarestben mintha egy román nyelvtani és közgazdasági felvételi lenne, az érettségi másodlagos kritérium.
Nem könnyű a jog, főleg nem románul, de nem olyan nehéz, mint azt a "laikusok" szeretik híresztelni. Inkább sokat kell magolni és mégis átfogóan, részletesen megtanulni egy adott jogágat, lehetőleg konkrét esetekben is alkalmazható tudást szerezve. Én is figyelmeztetéseket kaptam, hogy milyen nehéz a jog, mégis itt állok, sikeresen elvégezve. Ha van bármilyen kérdésed, szívesen válaszolok még.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!