Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Romániában,ha liceumban...

Romániában,ha liceumban bio-kémia szakos voltam mehetek tovább jogi egyetemre Romániába?Magyarországra mehetek?

Figyelt kérdés
2022. júl. 21. 15:16
 1/2 anonim ***** válasza:
Románia passz, Magyarországra kell neked öt tárgyból érettségi (matematika, történelem, magyar nyelv és irodalom, idegen nyelv, választott tárgy). Jogra kell egy humán tárgy (magyar, történelem, idegen nyelv egyike), amiből emelt érettségit kell tenned Magyarországon, erre legközelebb októberben lesz lehetőséged. Utána felvételizhetsz.
2022. júl. 21. 18:49
 2/2 anonim válasza:

Igen, Romániában a jogi egyetem elvégzését semmilyen mértékben nem befolyásolja az, hogy milyen osztályt végeztél.

A két leghíresebb (és legértékesebb diplomát adó) jogi egyetem a Babeș-Bolyai Tudományegyetem, illetve a Bukaresti Egyetem. Jogot mind a kettőn csak románul lehet hallgatni, a Babesen elvétve vannak magyar tárgyak (pl. nemzetközi és EU-jog).

Felvételi:

- Kolozsváron a Babesen 50% érettségi átlag, 50% pedig egy egy órás logikai teszt;

- Bukarestben mintha egy román nyelvtani és közgazdasági felvételi lenne, az érettségi másodlagos kritérium.

Nem könnyű a jog, főleg nem románul, de nem olyan nehéz, mint azt a "laikusok" szeretik híresztelni. Inkább sokat kell magolni és mégis átfogóan, részletesen megtanulni egy adott jogágat, lehetőleg konkrét esetekben is alkalmazható tudást szerezve. Én is figyelmeztetéseket kaptam, hogy milyen nehéz a jog, mégis itt állok, sikeresen elvégezve. Ha van bármilyen kérdésed, szívesen válaszolok még.

2022. júl. 26. 15:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!