Szlovákiai ként mit kell tennem, hogy Magyarországon, Pesten tanulhassak orvosi egyetemen (SOTE ÁOK)?
Szlovákiai magyar vagyok, és minden képp pestre szeretnék menni tovább tanulni!
Azzal tisztában vagyok, hogy két emelt kell, már el is kezdtem a felkészülést
Azonban érdekelne, hogy az én esetemben milyen intézkedések szükségesek.
Egyátalán bekerülhetek államira, vagy csak önköltségesre?
Valaki aki hasonló helyzetben van, vagy tud valami információt, légyszi irjon!
Köszi szépen! ;)
Igen, Szlovákiai Magyar vagyok!
Szlovák az anyanyelvem, de magyar állampolgár vagyok!
Teljesen mindegy, hogy milyen állampolgár vagy, ugyanazok a feltételek számodra is. Ha van két emelted és elegendő pontod, felvesznek államira. Semmi különbség nincs, csak a szlovák érettségidet elfogadják nyelvvizsgaként.
Nem kötözködésből, de a helyesírásodon javíts, vagy tanulj szlovák egyetemen, mert így lesznek még gondjaid.
Én nem tudom a választ, de logikusnak találnám, hogy az nem fog az állam és (magyar klinikák) pénzén tanulni, félévenként másfél millió Ft-ért aki nem magyar állampolgár.
Ezt nem azért mondom, mert külföldi ellenes lennék, egyszerűen ez lenne a logikus. Magyar államnak miért érné meg egy ilyen emberbe beruházni, ha közös járulékokba semmit nem fektetett és diploma után nagy valószínűséggel úgyis elmegy majd.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!