Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Jogász levelező mennyire durva?

Jogász levelező mennyire durva?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Munka mellett, már diplomásként mennyire "nehéz" a jogász szak levelezőn? Mennyire brutál a számonkért anyag mennyisége, mennyire lehet 8 órás irodai munka mellett elvégezni? Tényleg elnézőbbek a vizsgán a levelezősökkel?

2022. júl. 17. 22:12
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%

Inkább nem kedvelik annyira a levelezősöket. Szerintem nehéz, eleve időd sincs annyi, több száz, néhol ezer oldalas anyagról beszélünk.

Egyébként meg függ az egyéni képességektől.

2022. júl. 17. 22:27
 2/12 anonim ***** válasza:
31%
Igen, elnézőbbek. Nekik nyilván kevesebbet anyagot adnak le, mint a nappalisoknak. Viszont egy nappalis egy levelezőssel szemben előnyt élvez pl egy állásinterjún.
2022. júl. 17. 22:38
 3/12 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

Viszont gondolom a ZV-n már nem elnézőbbek a levelezősökkel csak a képzés többi vizsgáján?!

2022. júl. 17. 22:43
 4/12 anonim ***** válasza:
92%

2.

Nincs is benne a diplomádban, hogy milyen munkarendben végeztél, nyilván nagy előny. :D

2022. júl. 17. 23:01
 5/12 anonim ***** válasza:
6%
Az lehet, de állásinterjún meg szoktàk kérdezni. Nyilván egy levelezős nem mehet Erasmusra, kimarad versenyekből és hasonló lehetőségekből. Ez is hátrány
2022. júl. 17. 23:12
 6/12 anonim ***** válasza:
60%

És azt válaszolsz állásinterjún, amit akarsz.

Tőlem egyébként senki nem kérdezte. Szakmai kérdések kerülnek elő, meg egyébként a korod, ami egyébként elég sokat számít.

2022. júl. 17. 23:38
 7/12 anonim ***** válasza:
65%
Ez azért nem mindenhol van így. A hazugság pedig nem előny, mert ha kiderül, akkor repülsz.
2022. júl. 17. 23:46
 8/12 anonim ***** válasza:
60%

7.

Mesélj, hogyan derül ki? Munkáltató NEM kap adatot a munkarendről.

Amit te említesz, az már a diploma diszkriminációja, az meg nem szép, mert ha kiderül...

2022. júl. 18. 00:32
 9/12 anonim ***** válasza:
75%
#8: Úgy derül ki, hogy ha főállásban dolgoztál az egyetem alatt, akkor annak a TB kiskönyvedben nyoma van. Márpedig nincs az a munkáltató, aki elhinné neked, hogy nappalis tanulmányok alatt mindvégig főállásod volt. S ha a főnököd rajtakap azon, hogy az állásinterjún hazudtál neki, akkor szinte biztos, hogy a próbaidőszak első hetében repülsz. A hazudós munkaerőt sehol nem tűrik meg.
2022. júl. 18. 07:56
 10/12 anonim ***** válasza:
25%

9.

Te láttál már TB kiskönyvet? Láttad mi szerepel benne?

A TB kiskönyvbe a biztosítási jogviszony alapjául szolgáló időtartam kerül (már nincs ilyen, hogy főállás, az új Mt. szerint, gondoltam szólok), ezért a részmunkaidő által keletkezett TB jogviszony IS bekerül. Lövésem sincs honnan szedted ezt a "főállás" TB kiskönyv párhuzamot.

A TB kiskönyv, mint ahogyan írtam TB jogviszonnyal kapcsolatos, nem a munkaviszonnyal kapcsolatos végzettség igazolására. Normálisan ez úgy néz ki, hogy a felttesed bele sem nézhet a TB kiskönyvedbe, mert azt a bérszámfejtők őrzik. Eleve a bérszámfejtőnek adod oda, nem a felettesnek (itt jön képbe a GDPR "jogosultsági mátrix része") Ha mégis megtörténik ilyen, akkor a felettesed megszegett nem egy személyes adatvédelemmel kapcsolatos kötelezettséget. Olvass pár NAIH-os határozatot, akár a közelmúltból, meglepedőnél milyen bírságtételek repkednek, és azok a jogsértések hogyan derültek ki.

Szóval nem, a TB kiskönyvben lévő bejegyzés nem függ össze azzal, hogy levelezőn, vagy nappalin végeztél. Jelentsen ez bármit. Az utolsó félév levelezőn az minek számít? :)

Menjünk tovább. Nem egy ismerősöm kezdte nappalin, majd az utolsó 0,5-1-1,5 évben ment át levelezőre, mert megérti úgy befejezni az egyetemet, és dolgozni mellette. Nah akkor ők mit válaszoljanak az állásinterjún, hogy ne érje őket "diszkrimináció"?

"Az lehet, de állásinterjún meg szoktàk kérdezni" Ezt mi alapján jelented ki? Milyen statisztikáid vannak erről? Számba vettem kb. 10 ismerős ~*5 állásinterjúját + az enyémet, ez közel 50. Ez alatt senkitől nem kérdezték meg, hogy nappalin, estin, levelezőn járt -e. Sőt tovább megyek, még a diplománkat sem kérték el sehol, még csak megtekintésre sem. Kivétel ez alól, ahol jsz. külön előírja az oklevél megtekintését. Szóval kérlek ne terjessz baromságokat.

Egyébként mint ahogyan írtam, a kezdő jogászoknál számít azért az életkor, tehát általánosságban a fiatalabbak javarésze nappalin kezd, és fejezi be. Ebből azért indirekt kikövetkeztethető, hogy ki interjún ki ül veled szemben. 40 évesen elkezdeni a nulláról, háttér nélkül egy ügyvédi pályát, nos az elég nehéz.

2022. júl. 18. 11:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!