ELTE levelező jogra átlagban hány évesek járnak?
Illetve másik kérdésem az lenne, hogy általában jobb módúak járnak oda úgymond? Vagy teljesen vegyes?
Korosztályt tekintve pedig gondolom 30-40-esek az átlag? Levelezőn.
Megkérdezhetem, hogy neked miért fontos ez? Talán társat akarsz találni a többi hallgató között?
Az biztos, hogy nem elsősorban jómódúak járnak az ELTE-re, akárcsak bárhova az országban. A tipikus levelezős hallgató valahol dolgozik, többségében van már társa, s épp azért vágyik jogi diplomára, mert szeretné többre vinni, hogy megteremtse az anyagi biztonságot magának és a családjának. Sok közöttük az albérletes vagy a kis panellakásban lakó. Akit egyébként is felvet a pénz a szülők tehetőssége miatt, az vagy nappalira jár, vagy egyáltalán nem jár jogi egyetemre. Levelezőre épp azért járnak az emberek, mert meg kell élniük valahogy, s ezt munka nélkül nem tudják megoldani. Levelezős hallgatónak lenni leginkább anyagi kényszer eredménye.
Még a nappalisok között is elég nagy a szórás. Volt olyan csoporttársam, aki 44 évesen úgy döntött, hogy ő akkor most visszaül az iskolapadba, mellette online webshopja van, azt tudja csinálni a maradék időben, így jött nappalira. A levelezősök között sokan csak azért jönnek, hogy magasabb bérszintre kerüljenek, de nem akarnak munkát váltani, csak a papír kell nekik. Na ez az ELTE-n pont nehéz falat, mert a levelezősöktől takkra ugyanazt a szintet várják el, mint a nappalitól (ami amúgy nem baj, mármint nyilván ne legyen különbség képzettség szempontjából, viszont a levelezősökkel kb. semmit nem foglalkoznak. Én nappalis vagyok és sokszor felháborító, mikor hallom, hogy az olyan tárgyakból mint a pp vagy a munkajog nincs szeminárium, konzultáció elvétve, a hatálytalan előadásanyagot hallgasd, ja de a követelmény ugyanaz).
Na nem térek el a tárgytól. Szóval az életkor az így elég változatos nem csak levelezőn, de nappalin is. Az anyagi helyzet is teljesen változó. Van azért a burzsoázia, villan a Mcbook, Rolex óra, Armani öltöny, Hermes övvel. Viszont a nagy átlag pont hogy nem ilyen. Mindenki a lehetőségei szerint csinosan jár be. Ha mondjuk (precovid, amikor még volt előadóban előadás) volt 3 előadásom zsinórban, én úgy bementem pulcsiban, mint a huzat, hogy ne legyen kényelmetlen. Ha csak 2 szemináriumom volt, akkor meg egy inget farmerrel.
Valaki azért tudott válaszolni is a kérdésre, köszi. :)
Ez az első komment nagyon jó volt. :))
Nem párkeresési céllal kérdeztem, hanem, hogy 32 évesen öregnek számítok e ott.
Második kommentelőnek meg: tudom mi az a levelező életmód, 2x már kijártam, ez lesz a 3.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!