Nem tudom, mit csináljak gimi után??
Kétségbe vagyok esve egy picit.
17 éves lány vagyok, most kezdem majd a 12. osztályt. Viszont egyszerűen nem tudom, hogy minek menjek tovább.
Tudom, ti nem ismertek és ezért nem is tudjátok így látatlanban megmondani, de azért mégis.. még tanácsokat is szívesen fogadok.
Megpróbálom összeszedni a gondolataim.
Szóval jó tanuló vagyok, 4.4 alatti átlagom sosem volt, viszont gimiben nem voltam kitűnő sem, most például 4.77 lettem. (Köszönöm drága tesitanár, hogy nem adod meg a jobb jegyet mert nem járok a retek szertornádra❤️).
Gimnáziumba járok ahol emelt óraszámú angol osztalyba mentem. Az más kérdés, hogy az ofő, aki az angoltanár nem tanított 3 év alatt semmit. Szó szerint. Erről meselhetek bovebben is.
Nyelvvizsgám még nincs, a nyáron lehet lerakom a b2-t.
Fakultációnak közél informatikát választottam, abból is fogok érettségizni.
Érdekel az informatika, az angol a rajzolás(mostanába főleg portrékeszites), a táncolás.., ezek a reálisabbak.
Jó vagyok matekból is, a történelmet is szeretem, szeretek könyveket olvasni. Igazából könnyen tanulok meg dolgokat, viszont keveset tudok tanulni szar családi helyzet miatt.
Nem tudom, hogy egyetemre menjek-e tovább (valószínűleg ez nem fog sikerülni, egyéb tényezők miatt☹️)
Vagy pedig szakmát tanuljak. Milyen nekem való szakma lenne?
Segítség.
Szerintem ha infóból jó vagy és szereted akkor pár éves szoftver mérnök vagy kódoló (nem érted ezekhez) front-end/back-end, felhős szolgáltatások kikódolása stb.
Rengeteg pénzed és rugalmas munkalehetőséged lesz.
Másik lehetőség, rajzolásból kiindulva a grafika. Grafikusként is elég jól ellehet helyezkedni, és ha összekapcsolod webdesign-nal (hogyan néz ki egy honlap, hol vannak a gombok, milyen színüek, stb) akkor az is egy nagyon jó irány.
Remélem segíthettem. És ne pánikolj, minden rendben lesz :)
informatika + angol > programozás (Ehhez nem is kell képzés, online is el tudod kezdeni az alapokkal. Nagyon jól lehet vele jól fizető munkát találni, ha beleteszel 2-3 évet a tanulásba.)
Rajzolás > grafikus(szakképzés), grafikus művész(egyetem), fotográfus (szakképzés vagy egyetem, Viszont elég sok fotós van, így ezzel nem könnyű.)
Tánc > sportos képzések (szakképzés vagy egyetem)
Angol > anglisztika BA > fordító, tolmács (Sokan tudnak angolul, így ez is kicsit bizonytalanabb irány.)
Itt meg tudod nézni az alapszakmákat, hátha látsz olyat, ami nem jutott még eszedbe:
(A képzések időtartama érettségi után általában 2-3 év és mindegyik képzés ingyenes.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!