Milyen munkát/egyetemet ajánlotok egy humán beállítottságú embernek?

Figyelt kérdés

Tavaly nem jelentkeztem felsőoktatásba, de idén (vagy jövőre) szeretnék.

A gimiben hármas-négyes tanuló voltam, úgy, hogy nem tanultam valami sokat, az érettségi átlagom 4 lett. Főként a töri, a magyar érdekelt, kicsit az infó is. Angol, matek (volt, amit itt is szerettem), fizika, kémia, biosz nem nagyon ment. Az angolt jelenleg újra tanulom, kéne a nyelvvizsgához.

Introvertált személyiség vagyok és nem igazán szeretek emberek között lenni. Valami tanácsot adnátok?

20/F

2022. júl. 7. 10:25
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
70%
Muzeológia, levéltár
2022. júl. 7. 10:34
 2/13 anonim ***** válasza:
86%
Emelt érettségit ajánlok elsősorban, ha felsőoktatásba mennél.
2022. júl. 7. 10:57
 3/13 A kérdező kommentje:
#2 van emelt érettségim magyarból (négyes lett)
2022. júl. 7. 11:07
 4/13 anonim ***** válasza:
94%

Én is hasonló helyzetben voltam, én nyelvszakra mentem, de önmagában ez nem nagyon elég, általában kell még mellé valami konkrétabb végzettség.

Én fordítóként is dolgoztam, de ez a szakma is kezd egyre jobban átalakulni, és állandó állást nehéz szerezni, amit nem csak vállalkozóként végezhetsz.

Ha a tanári pálya az introvertáltság miatt kizárt, akkor az #1-es által írt szakmák, esetleg könyvtári szakember, szerkesztő, marketinges szövegíró stb., és ha a nyelvtudásoddal is dolgoznál a későbbiekben, akkor fordító, nyelvi lektor, korrektor, vagy valamilyen művészettel, kreatív önkifejezéssel kapcsolatos terület...

De nehéz ilyen területen érvényesülni, és általában a pénz sem sok.

Esetleg back-office ügyintéző cégeknél, de el lehet menni marketinges irányba, vagy gazdasági végzettséget szerezve pl. bankban szerződésíró, esetleg pályázatíró szakember erre szakosodott cégeknél.

2022. júl. 7. 12:25
 5/13 anonim ***** válasza:
91%

Ez a "humán beállítottságú" egy semmitmondó jelző, és az végképp nem mond rólad sokat, miből hányas voltál (én pl. kettes voltam számítástechnikából, mégis informatikus lettem).

Gondold át, milyen körülmények közt dolgoznál szívesen, mi a hobbid, milyen tevékenységek okoznak örömet.

Vannak talán könyvek is, melyek segítenek jobban látni, illetve személyiség tesztek is adhatnak ötletet.

2022. júl. 7. 12:58
 6/13 anonim ***** válasza:
81%

A szakképzést nézted már? Azok alapján, amit írsz, szerintem nem való neked az egyetem. Bölcsész kar főleg nem, ha nem szeretsz emberek között lenni. Viszont, ha kitanulsz egy jó szakmát, még akár többet is kereshetsz, mint diplomával. Manapság vállalkozásban elég jól lehet keresni egy jó szakmával.

[link]

2022. júl. 7. 15:46
 7/13 A kérdező kommentje:
#6 Jelenleg szakmát tanulok, de nagyon nem tetszik. Az egyetemmel meg úgy vagyok, hogy ha most kéne elvégezni, amíg fiatal vagyok.
2022. júl. 7. 21:27
 8/13 anonim ***** válasza:
100%
Én "introvertált" személyiséggel mentem tanári szakra, s nem bántam meg. Mivel fakezű vagyok, így a szakmák többségét se tudnám megfelelően űzni.
2022. júl. 8. 13:49
 9/13 anonim ***** válasza:
100%
Felvi.hu szakok listája. A FOSZK és az alapképzések között tudsz válogatni.
2022. okt. 7. 10:46
 10/13 NTBS ***** válasza:
100%
Bölcsészettudományi kar. Olyan munka, ahol emberekkel kell foglalkozni.
2022. okt. 7. 14:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!