Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Mire vittétek a diplomával?...

Mire vittétek a diplomával? Hogy érzitek, megérte lediplomázni vagy nem?

Figyelt kérdés
2010. szept. 20. 22:16
 1/8 anonim ***** válasza:
21%
ja
2010. szept. 20. 22:19
 2/8 anonim ***** válasza:
100%

Ha nem is akar vagy tud az ember elhelyezkedni a diplomával, akkor sem lehet azt mondani, hogy feleslegesek voltak a tanulmányai. A tanulás fejleszti a megfigyelőképességet, a rálátást dolgokra, hogy észrevedd a lényeget. Megtanít logikusan gondolkodni stb. (persze ezekhez a tapasztalatokhoz élet is kell, nem csak a könyvek bújása).

Tanulni mindig érdemes.

2010. szept. 20. 22:25
 3/8 anonim ***** válasza:
A másodikkal értek egyet, nem feltétlenül azért kell tanulni, több pénzt keress, mint mások.
2010. szept. 20. 22:29
 4/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Nem azért akarok lediplomázni hogy több pénzt keressek mint mások csak érdekel hogy el tudnék-e vele helyezkedni vagy tényleg csak egy darab papír ami a szekrényben porosodik. Érettségi elött állok és hamarosan döntenem kell hogy mit szeretnék érettségi után csinálni viszont nem tudom hogy menjek-e főiskolába vagy maradjak okj-n. Sokaktól azt hallom hogy menjek főiskolába mert ha nem megyek később meg fogom bánni viszont másoktól meg azt hallom hogy nem éri meg mert a mai világban a diploma semmit nem ér és többet ér a diplománál egy okj-s képzés. Ez igaz?
2010. szept. 20. 22:40
 5/8 anonim ***** válasza:
51%
Dehogy igaz! Azért is diplomázol, h ne halj éhen, mert az OKj papíroddal is ha szerencséd van gürcölhetsz 70ért, az meg jó ha a rezsire meg talán a kajára elég...másra nem nagyon futja belőle:S
2010. szept. 20. 22:42
 6/8 anonim ***** válasza:
52%

Olyan szakmában dolgozom, amit elvileg OKJ-s papírral is lehet végezni, de nem baj, hogy diplomám van. A diploma kimondottan előnyt jelentett nálam, mert szavatolt egy bizonyos szintű műveltséget, ami fontos ebben a szakmában.

Arról már nem is beszélve, hogy az egyetemi évek nagyon sokat jelentettek nekem, értékes tapasztalatokkal gazdagodtam, sok mindent tanultam a felnőttek világáról.

A diploma szerintem egy lehetőség, hogy többé válj, másrészt bizonyos pozícióknál elengedhetetlen feltétel. Hogy mást ne mondjak: egyetlen OKJ-s papírral rendelkezőből sem lesz osztályvezető manapság... :P

Nem mindegy, azonban, hogy milyen szakot választasz, és hogy milyen egyéb képességeid vannak, amiket nem lehet megszerezni az egyetemen.

2010. szept. 20. 23:02
 7/8 anonim ***** válasza:
70%
még mindig megéri lediplomázni. hiába mondják, hogy már mindenkinek van, pont ezért nem lehet enélkül meglenni, hiszen már szinte alapkövetelmény lesz a diploma minden munkánál, vagy legalábbis nagy előny. én örülök, hogy megcsináltam, pedig az én diplomámra, meg a főiskolára, ahol csináltam is általában rosszakat mondanak, értéktelennek tartják, de munkakeresés közben eddig ezt nem érzékeltem. (igaz külföldön próbálkoztam eddig inkább, ott meg mindegy milyen a mo-i suli...)
2010. szept. 21. 08:27
 8/8 anonim ***** válasza:

én öreg vagyok, abban nőttem fel, hogy nem a papír számit

köztisztviselőként viszont a papír számít a fizetési táblában

úgyhogy 42 éves koromra megcsináltam. jobb később, mint soha

és csinálom ugyanazt, kétszer annyiért.

már az első évben bejött a sok anyagi ráfordítás, ha az időt nem számítom...

2013. szept. 2. 01:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!