Mire vittétek a diplomával? Hogy érzitek, megérte lediplomázni vagy nem?
Ha nem is akar vagy tud az ember elhelyezkedni a diplomával, akkor sem lehet azt mondani, hogy feleslegesek voltak a tanulmányai. A tanulás fejleszti a megfigyelőképességet, a rálátást dolgokra, hogy észrevedd a lényeget. Megtanít logikusan gondolkodni stb. (persze ezekhez a tapasztalatokhoz élet is kell, nem csak a könyvek bújása).
Tanulni mindig érdemes.
Olyan szakmában dolgozom, amit elvileg OKJ-s papírral is lehet végezni, de nem baj, hogy diplomám van. A diploma kimondottan előnyt jelentett nálam, mert szavatolt egy bizonyos szintű műveltséget, ami fontos ebben a szakmában.
Arról már nem is beszélve, hogy az egyetemi évek nagyon sokat jelentettek nekem, értékes tapasztalatokkal gazdagodtam, sok mindent tanultam a felnőttek világáról.
A diploma szerintem egy lehetőség, hogy többé válj, másrészt bizonyos pozícióknál elengedhetetlen feltétel. Hogy mást ne mondjak: egyetlen OKJ-s papírral rendelkezőből sem lesz osztályvezető manapság... :P
Nem mindegy, azonban, hogy milyen szakot választasz, és hogy milyen egyéb képességeid vannak, amiket nem lehet megszerezni az egyetemen.
én öreg vagyok, abban nőttem fel, hogy nem a papír számit
köztisztviselőként viszont a papír számít a fizetési táblában
úgyhogy 42 éves koromra megcsináltam. jobb később, mint soha
és csinálom ugyanazt, kétszer annyiért.
már az első évben bejött a sok anyagi ráfordítás, ha az időt nem számítom...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!