Szabad bölcsész diplomával milyen esélyekkel indulok a munkaerőpiacon?
Én még a régi rendszerben jártam egyetemre, de készül fel, hogy a munkáltatónak is az lesz az első kérdése, hogy mégis mi az a szabad bölcsészet (mivel esélyes, hogy ő is még régi rendszeres volt). Ez ilyen kicsit minden, ami humán, de úgy konkrétan semmibe nem mélyülsz el, nem? Azt meg, aki mindenbe csak kicsit belenézett, de nem ért semmihez - hát, sztem senki nem akarja alkalmazni.
Sőt, ha rám hallgatsz, az egész btkt kerüld el jó messzire.
Egy volt btks.
Hát ha valami nagyon speckó szakirányon voltál, akkor talán kihal valaki onnan, és lesz helyed.
Egyébként szinte negatívból.
Ha te se tudod, mire mész a diplomával (a legtöbb szabbölcsös ismerősöm kb így van vele), akkor ne várj csodát. Sajnos bölcsészmeló kevés van, érettségit igénylő munkára meg nem vesznek fel, mert van diplomád.
Tanulj nyelveket magas szinten, építs ki minél több kapcsolatot és akkor jó eséllyel áthidalhatod ezeket a kátyúkat.
A diplomádat meg te döntöd el mire használod, légy kreatív, talpraesett, tanuld meg eladni magad. Egy bölcsész rugalmas, hiszen muszáj neki, egy mérnöknél teljesen más a helyzet nekik egyértelmű mire jó a papírjuk és egyébként többsége híján van ezeknek a tehetségeknek, miszerint, hogy adja el magát. Egyébként mérnök pályán is most a villamosmérnökök és a gépészmérnökök keresettek, tudniillik Magyarországon a gazdaságnak csak ez a szegmense megy. pl. építészmérnökként most nehéz elhelyezkedni
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!