Előfordulhat olyan, hogy szegényebb szakmunkásoknak mondjuk orvos vagy mérnök gyereke lesz?
Ismered azt a kifejezést, hogy: predesztináció?
Félő, hogy ez 100 esetből 99x jelen van.
Igen, de nagyon sok fog a gyerektől is. Nekem szüleim elég szegények voltak és igazából ma is.
Én viszont már kiskoromban eldontottem hogy nem leszek csóró, egyszerűen nem élhetek így hogy a pénzen kell aggódni.
Sportoltam is, fiatalon eljöttem már otthonról, majd megcsináltam 2 BMEs diplomát illetve nemrég egy MBA t is. Most multinál vagyok vezető, nem kis pénzért. Mellette van saját vállalkozásom is. Majdhogynem többet keresek egy hónap alatt mint szüleim egész évben. Szóval ez engem mindig is motivált. De megvolt a született képességeim, agyi kapacitásom.
Öcsém ugyanabból a családból pl. egész más utat jár. Őt nem érdekelte soha annyira a pénz. De azért ő is egyetemet végzett és nem keres rosszul magyar viszonylatban. De közel sem annyit mint én de nem is akart soha. Őt nem ez érdekli.
De igen lehet fentebb lépni szegényebb családból is. De kellenek hozzá jó alapkeszsegek, született tehetség akarat és motiváció is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!