SZTE-Anglisztika alapszakon angol szak mellett lehet másik nyelvet is felvenni? Ha igen, mely idegennyelvek közül lehet választani?
Figyelt kérdés
Most felvételizek, és elvileg a pontszámom elég ehhez a szakhoz. Utána szeretnék fordító-tolmács mesterképzésre menni, és ott legalább két nyelvet kell tudni a felvételihez, ezért lenne nagyon fontos, hogy ezen a szakon angol mellett akkor lehet-e még pluszba még egy nyelvet elsajátítani kevésbé elmélyülten, mint az angolt?(Itt arra gondolok, hogy nem kell még annak a másik nyelvnek a történelmét meg az irodalmát is tanulni például) Még egy fontos dolog, én tanultam németet gimiben, de ha van lehetőség szívesebben tanulnék franciát.2022. júl. 1. 01:34
21/21 anonim válasza:
Vannak olyan nyelvek, amikhez nem kell előzetes nyelvtudás: holland, svéd, norvég, dán, kínai, koreai, orosz, lengyel, cseh, stb. Szerintem azokhoz nem kell, amiket nem lehet középiskolában tanulni. Nézz utána, hogy az SZTE-n milyen nyelveket lehet választani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!